După ce a închis jurnaliștii în țarc, conform modelului ”Dragnea 2018”, Ludovic Orban a elogiat libertatea presei

0
777

Liderul PNL și președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a libertății presei. Mesajul lui Orban vine la scurt timp după ce a închis jurnaliștii în țarc, la Parlament.

Le mulțumesc astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a libertății presei, tuturor jurnaliștilor care, de mai bine de un an de zile au ajutat la informarea corectă privind evoluția epidemiei cu noul coronavirus și, prin exemplele date, au ajutat ca populația să respecte măsurile autorităților.

Le transmit respectul meu, pentru munca făcută cu pasiune și profesionalism, uneori cu riscul de a se îmbolnăvi, în interesul public și pentru apărarea sănătății românilor.

Libertatea de exprimare și libertatea presei reprezintă un drept garantat de Constituție și o garanţie a democrației din țara noastră.

Le urez tuturor reprezentanților mass-media succes în misiunea lor de a informa corect.”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

După cum se știe, liberalii, care în perioada de opoziție înfierau orice gest cu accente anti-democratice ale fostului lider PSD, Liviu Dragnea (și o făceau, se pare, pe bună dreptate), au ajuns acum să facă EXACT LA FEL CA ACESTA.

Orban a ajuns să joace astăzi rolul lui Liviu Dragnea, adică de președinte al Camerei Deputaților și președinte al principalului partid de guvernământ. Chiar mai mult.

Ca să intre până la capăt în pielea lui Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților și-a pus oamenii în dimineața zilei de 20 aprilie 2021 să-i bage pe jurnaliștii acreditați la Parlament într-un țarc special amenajat. Asta făcuse și Liviu Dragnea în septembrie 2018.

Nemulțumirile de acum au venit, spun surse de la Parlament, ca urmare a ședinței coaliției de guvernare din acele zile, în urma căreia jurnaliștii, în tentativa de a obține explicații privitoare la soarta Guvernului României, au ”îndrăznit” să creeze îmbulzeală în jurul persoanelor sacre și al zeilor de la vârful politicii românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here