Palmă grea pentru Angela Merkel, care a vrut să închidă Germania de Paște: ”Am greșit. Îmi pare rău. Vă cer iertare tuturor” (VIDEO)

0
1456
German Chancellor Angela Merkel takes down her face mask as she arrives for the weekly cabinet meeting of the German government at the chancellery in Berlin, Wednesday, March 24, 2021. In the background left Finance Minister and Vice Chancellor Olaf Scholz. (Kay Nietfeld/Pool via AP)

Reacția întregii Germanii a fost foarte dură, rapidă, profund negativă și extrem de nervoasă.

Atât de nervoasă încât ”Omul de Fier al Europei”, Cancelarul Angela Merkel, a declarat, public și oficial, cu ochii aproape în lacrimi și la nici o zi după decizia sa inițială, că renunță la măsurile extrem de severe pe care le anunțase, cu surle și trâmbițe, pe 23 martie. Germania urma să intre în blocaj total pentru cinci zile, chiar în perioada Paștelui Catolic.. Merkel a recunoscut că ideea de a impune o carantină severă, cu TOATE magazinele închise și numai cu slujbe ON LINE, a fost o greșeală și a fost nevoită să se se scuze în fața tuturor germanilor.

Planul inițial era de a suspenda majoritatea activităților în intervalul 1 – 5 aprilie. Până și magazinele alimentare urmau să fie închise, cu excepția zilei de 3 aprilie. Proiectul a fost criticat aspru, inclusiv și mai ales de liderii landurilor care alcătuiesc Republica Federală a Germaniei.

Motivele asprelor critici primite de Merkel au fost foarte multe, începând de la acelea de ordin spiritual, moral și religios, până la marile și evidentele neajunsuri logistice, care nu erau deloc lămurite, dar și pentru că întreg ”proiectul” nu a fost anterior supus unei dezbateri publice!

Realizând că-i fuge pământul de sub picioare, Merkel a întors-o imediat, mai ceva ca la Ploiești sau Berlin, renunțând la majoritatea restricțiilor pentru perioada Sfintelor Sărbători și, în plus, cerându-și cu smerenie iertare ”tuturor germanilor”!

„Ideea unui lockdown de Paște a fost propusă cu cele mai bune intenții, deoarece este necesar să gestionăm urgent al treilea val pandemic”, a spus Merkel. „În orice caz, a fost o greșeală – am avut motive justificate, dar planul nu a putut fi implementat într-un timp atât de scurt”.

„Îmi asum integral greșeala. O greșeală trebuie recunoscută și mai presus de toate, trebuie îndreptată”, a adăugat ea. „Îmi dau seama că asta provoacă și mai multă confuzie – regret profund și îmi cer scuze tuturor cetățenilor”.

https://www.dw.com/en/covid-angela-merkel-backtracks-on-easter-lockdown-after-uproar/a-56969820

Merkel a subliniat că și în condițiile în care blocajul de Paște a fost eliminat, deciziile luate inițial vor reprezenta – eventual – „un cadru bun” pentru a controla ulterior al treilea val epidemic, care tocmai ce a umplut Planeta de oroare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here