Timișoara în clocot! PNL: „Prelungirea carantinei de către Arafat, o bătaie de joc la adresa timișorenilor, sfidarea unei structuri județene și intervenție politică grosolană” (FOTO)

0
921

Orașul Revoluției din 1989, Timișoara, este în clocot, după ce, chiar sâmbătă, timișorenii protestaseră în Piața Operei și nu numai, flancați și apoi duși cu forța în dube de către jandarmi (vezi FOTO), scandând, exact ca în urmă cu 31 de ani, „LIBERTATE”, ”AZI ÎN TIMIȘOARA, MÂINE-N TOATĂ ȚARA”, ”JOS COMUNISMUL” și altele. Mai apoi, ținând seama de oameni și de problemele economice grave ale zonei Consiliul Județean Timiș a votat ÎMPOTRIVA prelungirii carantinei în Timișoara și în localitățile adiacente, anunâțând că se iese din starea de carantină.

Imediat după aceea, la doar câteva ore, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a trecut peste votul autorităţilor locale şi a decis prelungirea carantinei pentru Timişoara şi localităţile limitrofe, prin semnătura secretarului de stat Raed Arafat.

Alin Nica (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, lansează critici extrem de dure  la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu (USR-PLUS), şi a secretarului de stat Raed Arafat, după ce Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a trecut peste votul autorităţilor locale şi a decis prelungirea carantinei pentru Timişoara şi localităţile limitrofe. Nica afirmă că gestul şeful DSU, care ar fi fost făcut la presiunile lui Voiculescu, ar fi o bătaie de joc la adresa timişorenilor. Preşedintele CJ Timiş îl taxează dur pe Arafat, amintind gafe făcute de acesta de-a lungul pandemiei. În final, Nica îşi cere scuze populaţiei „pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească”.

„Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane.

Secretarul de stat RAED ARAFAT

Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare.

Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală.

Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare.

Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.

Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească.

Domnilor, poate de la București nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine.

Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, scrie Alin Nica pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI.

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat, sâmbătă, prelungirea măsurii carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here