ULTIMUL SONDAJ. Cifra RUȘINOASĂ ascunsă ”cu grație” de mai toată presa: 73% din români spun că țara se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită

0
1543
Persoane cu masti chirurgicale participa la un flashmob de protest organizat de fundatia Coalitia de Mediu, impotriva lipsei de masuri pentru diminuarea poluarii aerului din Capitala, in fata Primariei Generale, miercuri 12 decembrie 2018, in Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Sigur, acum nu mai contează ce cred românii, dacă tot au trecut alegerile.

Astfel, ultimul și singurul sondaj realizat chiar zilele trecute arată, fără echivoc, o părere lamentabilă a românilor despre direcția în care merge țara. Ce e (foarte) interesant este faptul că, lecturând cele apărute pe numeroase agenții de presă, găsim toate cifrele legate de redeschiderea școlilor, de vaccinare, de părerile românilor despre lockdown, despre eficacitatea vaccinurilor etc, etc. Toate, mai puțin părerea covârșitor majoritară pe care au exprimat-o românii (73 la sută) despre direcția maidegrabă greșită în care merge țara! Aceasta e trecută sub tăcere cu multă ”grație” de prestigioase agenții și canale de presă, care se ocupă de toate celelalte date și întrebări.

Noroc cu intervenția, în direct, la Antena 3 (unde s-a vorbit în mai multe rânduri de aceste cifre) a însuși președintelui Grupului de studii socio comportamentale Avangarde, dar și cu relatarea celor de la Agerpres, care nu omit, ca ”din greșeală”, nicio cifră sau întrebare a sondajului.

Ludovic Orban, primul – și nici pe departe singurul – care decontează

Sigur că e o rușine uriașă pentru toate oficialitățile și autoritățile statului, indiferent că ele provin de la PSD, PNL, USR sau altele, simplul fapt că 73 din 100 de români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită! Iar această cifră ar trebui să-i pună pe mulți pe gânduri, ceea ce, desigur, ca mai mereu în ultimii 31 de ani, nu se întâmplă. Până acum, primul care decontează destul de rapid este sau va fi (încă) președintele PNL, Ludovic Orban, nici pe departe singurul ”vinovat”, dar cel de care se leagă, oricum am lua-o, ultimul an de ”evoluții” în România…

Românii vor școli deschise

Astfel, mai mult de trei sferturi dintre români consideră că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie, potrivit unui barometru la nivel naţional realizat de Grupul de studii socio comportamentale Avangarde.

Cercetarea relevă că 77% dintre români sunt de părere că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie, 16% că nu ar trebui redeschise, iar 7% nu ştiu sau nu au răspuns la întrebare.

Sondajul arată că 48% dintre români sunt îngrijoraţi de pandemia de COVID-19, 27% – puţin îngrijoraţi, 13% – deloc îngrijoraţi şi 11% – foarte îngrijoraţi, iar 1% nu ştiu sau nu au răspuns.

Se respinge cu uriașă majoritate varianta de carantină totală

79% dintre respondenţi nu sunt de acord cu o nouă decizie de carantină totală, în timp ce 17% sunt de acord, iar 4% nu ştiu sau nu au răspuns.

Doar o treime vor cu certitudine să se vaccineze

Totodată, 35% dintre subiecţii cercetării, adică foarte puțin peste o treime, au afirmat că se vor vaccina anti-COVID-19 cu siguranţă, 30% că nu se vor vaccina cu siguranţă, în timp ce 27% încă nu s-au decis. 8% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Mai mult de o treime (39%) dintre respondenţi au precizat că mai degrabă, din informaţiile pe care le au până acum, nu au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19, 37% că au încredere, iar 24% nu ştiu sau nu au răspuns.

73 la sută consideră că România merge într-o direcție greșită

Cercetarea mai relevă că 73% dintre respondenţi consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, 15% – într-o direcţie bună, iar 12% – nu ştiu sau nu au răspuns.

Cercetarea a fost realizată în perioada 15 – 17 ianuarie la nivel naţional, pe un eşantion de 710 persoane prin metoda CATI (telefonic). Studiul are o marjă de eroare de +/- 3,5%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here