Premierul Orban a anunțat că Guvernul ar putea decide noi măsuri, inclusiv restricționarea circulației pe timpul nopții

0
82

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că, în contextul creșterii masive a cazurilor de coronavirus, Guvernul ar putea stabili noi restricții, printre care se numără și restricționarea circulației, în anumite orașe, pe timpul nopții.

Măsura închiderii anumitor orașe în care incidența ratei de infectare a depășit pragul de trei la mia de locuitori a fost deja adoptată în Franța sau Belgia, tocmai pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

Premierul Orban a mai declarat că: „Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a spus  Ludovic  Orban

Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare, a spus Orban.

Întrebat dacă în campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creşterii accentuate a numărului de infectări, el a spus că vor fi aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale, informează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here