Ciolacu și PSD spun că sunt pregătiți să preia guvernarea: „Vom mări pensiile cu 40%”

0
743

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că, după alegerile parlamentare, partidul pe care-l conduce este pregătit să preia guvernarea și să mărească pensiile.

În acest sens, liderul social-democraților susține că, începând de săptămâna viitoare, va prezenta românilor, în fiecare zi, câte un plan de măsuri, pe domenii de activitate.

Pe listele candidaților la alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu afirmă că sunt numai specialiști

„Da, suntem pregătiți să preluăm guvernarea. Vom veni cu programe, săptămâna viitoare, pentru fiecare domeniu în parte. De aceea avem specialiști pe liste. De aia nu pot dormi eu noaptea că duduie economia! A scăzut nivelul de trai, oamenii nu mai au din ce să trăiască!

Dacă ajungem la guvernare, vom respecta legea pensiilor, le vom mări cu 40%. La fel și cu alocațiile, vor respecta legea și le vom dubla. Și ei vor fi obligați să le mărească, așa cum scrie în lege. Da, vom mări pensiile.

De la 1 ianuarie nu mai au voie primarii să subvenționeze gigacaloria. Nu mai au voie să subvenționeze, Uniunea Europeană interzice. Este posibil un astfel de scenariu (n.r. să se nască proteste de amploare, la fel ca în Bulgaria).”, a declarat Marcel Ciolacu.

Legile trebuie respectate

Marcel Ciolacu consideră că pensiile ca și alocațiile trebuie majorate.

„Noi nu trăim în România? Nu ne deplasăm? Nu vedem că totul e anchilozat? Nu lași bani nici în consum, nu dai pensiile” a mai spus Ciolacu.

„Vom creiona bugetul de așa natură astfel încât oamenii să primească aceste pensii. Și dublăm alocațiile, categoric. Este lege. Trebuie să ne învățăm că legile trebuie respectate. Ești la guvernare, trebuie să respecți legile și să faci să îți creezi veniturile necesare ca să respecți legile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Despre eventuala suspendare a președintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a afirmat că nu este adeptul suspendării acestuia.

„Nu sunt adeptul suspendării președintelui. E o măsură mult prea bruscă, mai ales într-o situație de pandemie, să vii cu suspendarea președintelui. Să nu uităm, fie greșeala PSD, fie greșeala altor partide, președintele a câștigat cu 67%. Eu cred totuși că va respecta Constituția”, a mai spus președintele PSD.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here