Studiu Covid despre care nu se vorbește: 64% dintre români NU au încredere în comunicatele Guvernului

0
397

Compania de cercetare de piață Novel Research, la cererea Provident Financial România a realizat un studiu cu privire la impactul pandemie cu Covid asupra românilor și a perspectivelor de viitor, ne informează Economica.net. Un studiu despre care se vorbește foarte puțin.

Potrivit acestui studiu, 64% dintre români nu au încredere în comunicatele Guvernului despre Pandemie (adică le consideră potențial Fake News-uri)

Economica.net: „Peste 55% dintre români cred în existența noului coronavirus, în timp ce 33% au dubii cu privire la existenta acestuia și 12% cred că este o invenție. Românii manifestă cea mai mare lipsă de încredere în ce privește informațiile de la celebrități, vloggeri sau bloggeri (43,5), social media (32,5%) și TV (28,5%).

Studiul a fost efectuat în perioada 15-22 iulie, pe un eșantion reprezentativ de 1.003 persoane.Eșantionul de 1.003 persoane a fost selectat aleatoriu din rândul populației adulte din România (18 ani+), folosind cote, cu o marjă de eroare de ± 3%.”

Studiul ar trebui să le dea serios de gândit autorităților, în frunte cu Orban, Arafat și Tătaru, ale căror comunicate sunt considerate potențial Fake News-uri de către majoritatea românilor, și televiziunile care, pentru banii puși la bătaie de Guvern pentru presă, servesc cu obediență puterea, credibilitatea lor fiind critică, conform acestui studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here