Arafat, mesaj către protestatari: ”ÎI AȘTEPT LA SPITAL”. Director de spital: ”AVEM ȘI LUMÂNĂRI”

0
1628

ATENȚIE! Nu e vorba aici de a recunoaște sau nu existența noului coronavirus. El există și acționează, e periculos pentru toată lumea, ca orice virus sau chiar mai mult decât altele. Marea majoritate a protestatarilor NU NEAGA EXISTENȚA NOULUI CORONAVIRUS, ci vor să își păstreze DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE FUNDAMENTALE ALE OMULUI, care sunt relevate ca atare (și) în Constituție.

Sute de bucureșteni au ieșit în stradă, în aceste zile, mai nemulțumiți ca oricând de modul în care Guvernul Orban vrea să treacă prin Parlament o lege anti-Covid, o lege care este considerată a fi profund dictatorială de către societatea civilă.

Că au dreptate sau nu, se va vedea în continuare, va analiza fiecare cetățean responsabil. Asta e una. Cu totul altceva e însă să discuți cu ei și să încerci a-i convinge să respecte niște precauții medicale firești, nu să accepte să li se ia, să li se carantineze și să li se distrugă bunurile, sau să fie etichetați ca ”suspecți” de Covid (sau, ATENȚIE, de orice alt virus) iar apoi să fie duși cu forța la spital sau să li se ia copiii ori părinții de acasă, doar pentru că cineva i-a declarat suspecți ”suspecți” și pentru că au circulat prin Europa – prin țări ”periculoase” – sau pentru că au fost catalogați ca făcând parte dintr-un ”grup populațional” ori altul!

Foarte prompt și direct, ca de obicei, medicul Raed Arafat a avut un mesaj extrem de dur pentru acești protestatari, care nu doresc ca Guvernul să aplice legi ce îngrădesc drepturile oamenilor.

Totodată, Raed Arafat nu crede în descoperirea unui vaccin anti-Covid în următorul an. Șeful DSU se așteaptă la încă 2 ani de pandemie pentru întreaga omenire.

Așadar încă 2 ani (cel puțin) de probleme, stări de urgență și de alertă, de restricții, controale masive și de amenzi …

Raed Arafat a transmis un mesaj dur și tranșant pentru protestatarii din centrul Bucureștiului sau din oricare alte zone.
„Ce mesaj am pentru protestatari? Îi aștept la spital”, a răspuns Arafat când a fost rugat să comenteze protestele din centrul Bucureștiului. ”Nu este prea cinic”?, a întrebat realizatorul emsiunii. ”Nu, nu este” a venit răspunsul. ”E realitatea” a adăugat Raed Arafat.

„Peste 50% din infectări sunt de la persoanele asimptomatice. Suntem la 14.000 de teste, în week-end sunt mai puține.

Procentul din teste a rămas tot pe acolo. Faptul că a crescut numărul testelor nu a scăzut numărul procentului celor descoperiți pozitivi. Suntem pe la 4-5%.

Nu avem o cifră, un procent al populației cu anticorpi, acum din ce vedem încă România nu cred că vom avea oameni cu imunitate și stăm bine.

5-6% din populație ar putea să fi căpătat imunitate, ar trebui 56% imunitate. Cam 1 an jumate, 2 ani dacă nu apare vaccin va mai dura.

Nu avem nimic concret, vaccinul e doar o speranță. Am ajuns la 240 de cazuri în Terapie Intensivă.

Nu avem o răspândire exponențială, sunt țări unde au mii de cazuri pe zi. Asta duce automat la ocuparea terapiei intensive.

Bulgaria a fost mai bine decât noi, după care a început să urce brusc. Noi ne înecăm la mal undeva. Când trebuia să respectăm puțin măsurile, au început campaniile și lumea nu mai credea”, a declarat Arafat la Antena 3.

Și a mai apărut ceva. Sau cineva ! Iată ce spune un cunoscut medic și director de spital despre ”problemele” pe care le-ar genera diverși pacienți cu sau fără Covid, simptomatici sau asimptomatici. E INCREDIBIL: ”Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a mai explicat un distins membru PNL, directorul medical Cristian Oancea de la spitalul Victor Babeș din Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here