Soția cu cinci(!) funcții la stat a senatorului PSD Romașcanu, mamă eroină: 55.000 EUR, dar de botez

0
44798

Nu doar că a devenit multilateral calificată pentru a ocupa cinci poziții diferite în instituții de stat după ce soțul i-a devenit senator PSD și ministru al Culturii, dar a și produs 55.000 de euro suplimentar. La botez.

Din nefericire pentru cariera ei, Otilia Gabriela Romașcanu a trebuit să rămână doar consilier parlamentar în 2019, când a născut al doilea copil al familiei.

Din fericire, a recuperat financiar după naștere: 47.000 de euro și 37.500 de lei la botez, după declarația de avere depusă anul acesta de soțul ei, senatorul PSD Lucian Romașcanu.

În declarația de avere depusă în decembrie 2016, senatorul Lucian Romașcanu a menționat că soția sa era consilier parlamentar și director de evenimente la Secoma SRL, firma deținută de soțul său.

În declarația de avere din 2018 (după ce, în declarațiile anterioare, singura schimbare fusese dispariția postului de director de evenimente la Secoma SRL), Gabriela Otilia Romașcanu apare ca fiind nu doar consilier parlamentar, ci și consilier principal la Ministerul Apărării și consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. În paralel, soțul era și ministru al Culturii, nu doar simplu senator.

Conform declarației de avere din 2019, doamna Romașcanu și-a adăugat alte poziții în portofoliu, tot la stat: a devenit membră a Consiliului de Administrație al Teletrans și membră în Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA. E adevărat, a pierdut postul de consilier principal de la MApN, dar îl avea încă pe cel de la SGG.

Potrivit declarației depuse anul acesta, doamna Romașcanu a rămas doar consilier parlamentar. Dar a și născut între timp al doilea copil al familiei, ceea ce ar explica de ce nu a mai colecționat și alte posturi la stat.

Pe scurt: consilier parlamentar, consilier la Ministerul Apărării, la Secretariatul General al Guvernului, membru în CA al Teletrans și al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA în numai doi ani.

Cum de este atât de competentă soția senatorului PSD Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii? Și are legătură obținerea acestor posturi cu ascensiunea soțului în PSD.

A răspuns pentru Newsweek România chiar Lucian Romașcanu: „Deocamdată este în concediu de maternitate. Din ce știu eu, a ajuns (consilier parlamentar – n.r.) în urma unui concurs la Biroul Permanent de la Camera Deputaților. Eu sunt doar soțul. Este decizia dumneaei de a vă răspunde. Știu că a fost membră în consiliile de administrație. Lucra la Guvern pe vremea aia. Era la cabinetul vicepremierului Ciolacu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here