„Uitați-vă, fraților, în ce hal stăm, în ce hal suntem tratați! 30-40 la un grup sanitar, fără săpun!”. Pacienți disperați în secțiile COVID-19, ce mâncare primesc (Video)

0
964

„Uitați-vă, fraților, în ce hal stăm! Nu ne-au dat nici măcar o sticlă de spirt. Ne-am cumpărat noi. De parcă noi am vrut coronavirus! Mâncarea de seară arată așa – niște orez, o lingură de smântână și un ou. Uitați-vă cum își bat joc de oameni! Mâncare de 300 de lei pe zi, că așa spun!

Stăm cu tricourile fleașcă, la capul patului. Un grup sanitar este folosit de 30-40 de persoane, femei și bărbați. Nici de acesta (săpun, n.r.) nu mai e. Sunt familii întregi aici, cu copii, care așteaptă de atâta timp”, a spus bărbatul.

Pacientul a arătat și ce a primit la mic dejun – ceai, o franzelă mică, puțin pate, puțin gem și un ou fiert.

„Dacă nu ne trimit de acasă, murim de foame pe aici. Eu n-am venit să fac burtă aici, dar atât timp cât sunt și eu pe patul spitalului, ajută-mă, dă-mi ceva!”, a mai spus bărbatul bolnav de COVID-19, la Argeș TV.

Pacienții se plâng și de faptul că primesc cu întârziere rezultatele testelor pentru COVID-19.

„La Mioveni, le ia dimineața testul și seara le spune rezultatul. Am vorbit cu cineva care a plecat de aici de la noi, la Mioveni”, a mai spus bărbatul.

Ce spun medicii: Normele sunt respectate, în secția pentru pacienți cu COVID-19

Doctorul Camelia Constantin, coordonator „Activitate COVID” la Spitalul Județean și Spitalul Mioveni, a spus că norma de hrană, la nivel național, pentru pacienții cu coronavirus, este de 20 de lei pe zi.

„Hrana este echilibrată, din punctul meu de vedere, pentru un spital de stat. Are și proteine suficiente. Pentru un bărbat, probabil că este insuficientă cantitatea de hrană, dar normele sunt respectate”, a spus doctorul.

Medicul a mai spus că numărul cazurilor a crescut foarte de mult în ultima perioadă și că în secția de oncologie sunt pacienți, la capacitate maximă, aproape la fel și la boli infecțioase.PE ACEEAȘI TEMĂRaed Arafat, avertisment de ultim moment! Cea mai dură măsură ce s-ar putea lua în România, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus!

„La Spitalul Mioveni capacitatea este maximă. Nu mai este nici un loc liber. Maxim șase pacienți pe salon este permis. Din păcate, ne confruntăm din nou cu o explozie a cazurilor și nu prea putem să lăsăm mai puțini pacienți, că nu mai sunt locuri”, a mai spus ea.

Pe 19 iunie, Judecătoria Baia Mare a dispus punerea în libertate a unei persoane care se afla în carantină instituționalizată: „Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituționalizate instituite împotriva reclamantului începând cu data de 13.06.2020 și, în consecință, punerea acestuia în stare de libertate”. Video ARGEȘ TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here