Chinezii ”și-au însușit” tehnologia vaccinului împotriva Covid-19, descoperită la Timișoara: acuze grave de la cercetătorii bănățeni

0
4736

Profesorul Virgil Păunescu este directorul Institutului OncoGen (foto), unitate de cercetări medicale afiliată Spitalului Județean Timiș. Reputatul profesor este și șeful Departamentului ”Științe Funcționale”, precum și al disciplinei ”Imunologie”, de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”.

Ei bine, reputatul profesor și cercetător îi acuză pe cercetătorii din China că și-au însușit tehnologia vaccinului împotriva Covid-19, creat chiar de OncoGen.

”Pe data de 8 Februarie am publicat (împreuna cu echipa de la OncoGen) (tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte). Astăzi am aflat că pe data de 3 martie, niște cercetători chinezi au publicat un articol aproape identic cu al nostru. https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.962332v1 ”, consemnează, cu subiect și predicat, Virgil Păunescu pe pagina sa de Facebook.

Șeful de la OncoGen mai arată că, în februarie, a fost contactat de Ambasada Chinei la București, chiar pe acerastă temă, după care a urmat și o corespondență cu cercetătorii chinezi.

”Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 Februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își insușească rezultatele muncii noastre și apoi să apoi adauge „All Rights Reserved”.

Așa că în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre”, mai notează reputatul profesor Virgil Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here