Ana Birchall a dat o nouă palmă PSD-ului și a părăsit grupul parlamentar al acestuia

0
3250

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall. a dat din nou o palmă PSD-ului și a părăsit grupul acestui partid din Camera Deputaților! Birchall şi-a depus demisia și urmează să activeze ca deputat neafiliat. A făcut anunțul pe o rețea de socializare, unde a explicat mai multe lucruri despre gestul abuziv al PSD.


„Aș vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților demisia mea din grupul parlamentar PSD.

Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu același profesionalism și responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puțin pentru moment…”, a scris Ana Birchall pe Facebook.


Ana Birchall a fost exclusă din PSD la finele anului trecut. Viorica Dăncilă, cea care ocupa PE atunci funcția de președinte al partidului, explica faptul că fostul ministru al Justiţiei a fost dat afară din PSD pentru că ar fi creat nemulţumiri în rândul colegilor. S-a întâmplat lucrul acesta după ce „a ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX acest drept”, spunea Dăncilă, căutând un motiv mai mult decât pueril pentru a o da, pur și simplu, afară, în cel mai nedemocratic stil posibil.

Ana Birchall spunea că a aflat din presă despre excluderea sa din PSD, întrucât nu a fost invitată la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a afla acuzaţiile şi a răspunde, așa cum s-ar fi întâmplat în orice partid normal.


„În ciuda acestei atitudini de neînţeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiţia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene şi euroatlantice.

Plec din acest partid cu conştiinţa curată că am gestionat agendele instituţiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate şi profesionalism”, afirma fostul ministru al Justiției.

Totodată, Birchall a transmis că, în ”prea marea sa înţelepciune”, pentru a justifica excluderea sa din PSD, Viorica Dăncilă făcea referire la faptul că s-a decis să nu se mai vorbească despre Justiţie, după referendumul din mai, dar ea a continuat să abordeze subiectul.

”Păi, doamna Dăncilă, era în fişa postului de ministru al Justiţiei să vorbesc despre Justiţie, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dvs. de Comisia specială Iordache, de exemplu, despre asaltul asupra Justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe….

Cât despre „ne-am învăţat lecţia şi nu vrem să mai repetăm greşelile făcute”, tocmai asta am făcut în calitate de Ministru al Justiţiei.

Am respectat votul românilor de la referendum care ne cerea să punem punct greşelilor făcute în trecut în Justiţie, să oprim asediul nefast asupra justiţiei şi să începem să recâstigăm încrederea românilor că justiţia şi domnia legii chiar sunt respectate şi aplicate”, a scris în trecut Ana Birchall pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here