”Rareș Bogdan va fi premier”

0
557

Experimentatul și reputatul analist politic Ion Cristoiu a realizat un adevărat tablou – în opinia sa – al mișcărilor care vor avea loc în politica românească în 2020, iar viitorul pentru Rareş Bogdan şi Ludovic Orban pare a fi unul bun, ţinând cont de analizele și argumentele lui Cristoiu.

Astfel, Ion Cristoiu este de părere că PNL are nevoie de un candidat puternic pentru primăria Capitalei şi de aceea crede că cel mai potrivit pentru această funcţie este nimeni altul decât Ludovic Orban. USR îl va avea drept candidat pe Nicuşor Dan, iar în opinia lui Cristoiu singurul care i-ar face faţă este actualul premier al României, Ludovic Orban.

În acelaşi timp, analistul menţionează că Orban şi-a dorit oricum mereu să fie primar iar aceasta ar fi mişcarea perfectă pentru cel din urmă: „Sunt argumente politice solide (pentru candidatura lui Orban la locale). La ora actuala marea problemă a PNL la locale este USR.

Principala bătălie care se va duce va fi Primaria Bucurestiului, castigarea primariei de un partid va avea un efect devastator, urias, asupra intregului mediu politic. PNL are o problema, trebuie sa il contracareze pe Nicusor Dan, care nu poate fi contracarat decat printr-o candidatura spectaculoasa de genul Ludovic Orban.”, e de părere Cristoiu.

În scenariul acestuia, şi fostul realizator al „Jocurilor de Putere” are un rol uriaş în 2020 şi anume că se va realiza o rocadă iar dacă Ludovic Orban ar candida şi ar deveni primarul Bucureştiului, atunci locul său în fruntea Guvernului României va fi luat de Rareş Bogdan.

„Orban şi-a dorit întotdeauna această postură de primar, a şi candidat. Funcţia de primar e mult mai sigură decât cea de premier, pentru că în 4 ani e foarte greu de presupus că vei pica.

Ai o sumă uriaşă de bani la dispoziţie. Şi o imagine mediatică foarte puternică. Este o trambulină pentru funcţia de Preşedinte mult mai mare decât cea de premier. Cred că se va face o rocadă, Rareş Bogdan premier”, a încheiat Cristoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here