Fabricat să-l “dărâme“ pe Klaus Iohannis, s-a vrut leopard și a sfârșit șoricel. Ce trist!

0
847

Rezultate alegeri prezidențiale: Iohannis 36.66, Dăncilă 23.92, Barna 13.82.

Mai limpede de atât nici nu se poate. Klaus Iohannis nu are și nici nu poate avea rival într-o Românie care se vrea europeană și nord-atlantică, într-o Românie cu adevărat a Secolului XXI, care dă Secretarul General adjunct al NATO și primul Procuror-Șef european din istorie.

Cam acestea sunt realitățile. Nu vom insita prea mult pe statistică, ci pe o imagine diformă, aceea a unui candidat artificial, fabricat din start anti-Iohannis, dar mascat ca fiind anti-Dragnea sau, mai apoi, anti-Dăncilă.

Dan Barna a eșuat pe toate planurile la aceste alegeri. Și nu oricum, ci lamentabil. A eșuat – vorba președintelui Iohannis, bună vorbă – chiar mai mult și mai temeinic decât PSD-ul însuși. A eșuat odată cu cei care l-au creat, peste noapte și peste capul lui Nicușor Dan, adevăratul fondator al USR și USB.

PRIETENII ȘTIU DE CE ȘI ȘTIU DE CINE a fost creat. Dar să trecem peste. E derizoriu.

În concluzie, Dan Barna s-a vrut leopard și a sfârșit șoricel. Un șoricel agitat și bramburit, care va mai chițăi ceva vreme, până când nu-l va mai auzi și asculta nimeni. Trist, dar adevărat.

Dan Barna a reușit performanța istorică de a fi învins în orașul său, la Sibiu, chiar și de mult hulita Viorica Dăncilă. Evident, Klaus Iohannis i-a zdrobit pe amândoi acolo – și nu numai acolo -, având 68 la sută, față de 10 Dăncilă și 8 Barna. Păi să te bată Dăncilă la tine acasă… reprezentanta trecutului și a ciumei roșii … iată un motiv suficient să dispari definitiv din viața publică.

Vor spune unii că Dan Barna a fost hulit, atacat … că Rise Project … bla-bla-bla. Nici vorbă. Dan Barna s-a bătut de unul singur mai dihai ca orice alt candidat din ultimii 10-15 ani sau chiar mai mult.

Dan Barna și-a tras partidul înapoi în mod evident. A obținut un scor sensibil sub cel realizat de USR PLUS la europarlamentare. Așadar, un mare fâs și aici.

Dan Barna a organizat, în mod cu totul neprincipial și subiectiv, alegerile interne din partid înaintea alegerilor prezidențiale, deși a fost avertizat și rugat să nu o facă. Acum se vede bine de ce, totuși, a făcut-o. Penibil, dar tipic.

Dan Barna și păpușarii lui n-au urmărit altceva decât să-l dărâme pe Klaus Iohannis, care, cu un bun-simț și o discreție exagerate nu vrea să recunoască acest lucru. Pur și simplu își respectă adversarul pe care l-a învins fără drept de apel, deși reciproca nu e deloc valabilă. Mai mult decât atât. Klaus Iohannis chiar a spus, duminică seara, că USR a avut un candidat foarte bun, pe care îl invită alături în procesul de schimbare și depesedizare a României.

Dan Barna pregătea tocmai contrariul. Dacă ar fi intrat în turul doi – imposibil, după cum gândește și vorbește, aidoma păpușarilor lui – ar fi urmat diabolizarea pe scară largă a lui Klaus Iohannis, pe care Barna l-ar fi identificat cu “sistemul corupt“ și cu toate nenorocirile petrecute în România, făcându-l responsabil inclusiv de răpirile de la Caracal, de accidentul de tir soldat cu 10 morți din Ialomița și de multe, multe altele. Ca și cum Klaus Iohannis ar fi fost ministru de Interne, ministru al Transporturilor și ministru al Educației în același timp. Ca și cum Iohannis ar fi trebuit să stea la poarta fiecărei școli din România și să asigure, chiar el, paza și securitatea fiecărui elev care pleca și venea de acasă…

Apropo, Barna a și început acest proces al lui Iohannis, atunci când a declarat cu seninătate, sus și tare, nu cu mult timp înainte de alegeri, că dacă el ar fi fost președinte cazul Caracal nu ar fi existat. Cu alte cuvinte cazul Caracal a existat doar pentru că nu era Barna, ci Iohannis președinte, iar Iohannis, desigur, nu a fost în stare de “nimic“. Se poate mai penibil decât atât?

S-a văzut limpede cum toate sondajele au încercat să-l împingă în față pe Dan Barna. Prietenii știu de ce. Dar – ce să vezi – cifrele reale arată o situație mult mai neagră și o diferență mult mai mare față de locul 2.

Dan Barna a fost bătut de Klaus Iohannis și la București. Ba chiar și în Mrea Britanie, Italia sau Australia. Și în multe alte locuri, de care președintele nu a făcu nicio clipă caz. Cum s-a făcut de Noua Zeelandă, unde au votat … 191 de inși.

Dan Barna a pierdut cam tot ce se putea pierde la aceste alegeri. Și nu numai. Ne pare rău pentru el, că altfel ar fi un om simpatic, cu o familie simpatică, un posibil partener realmente plăcut, de grătar, sâmbăta. Sau de table. Dar cam atât. Ar fi trebuit și ar trebui să își vadă mai departe de viața lui senină și îmbelșugată de antreprenor care, măi să fie, primește cam tot ce se poate primi de la “sistemul“ pesedist sau cum l-o mai fi numit chiar el.

Acum, Dacian Cioloș vrea să îl dea la o parte de la conducerea USR PLUS. Și are dreptate sută la sută. Cu Dan Barna orice întreprindere se scufundă, mai puțin, desigur, acelea care primesc mereu, fără probleme și indiferent de regim, finanțări de la stat și fonduri europene. C-așa-i în tenis…

O singură bilă albă. Și-a recunoscut înfrângerea pe Facebook, chit că aceasta, înfrângerea, era vizibilă și de pe Marte, cu mult timp înainte, inclusiv atunci când a clamat că totul încă se mai joacă și că vine ea Diaspora, care îi va aduce mii și milioane de voturi.

Numai că Diaspora a venit și i-a adus, ce să vezi, tot lui Klaus Iohannis.

Iată ce spune Diaspora.

După numărarea voturilor din 557 de secții de votare, din totalul celor 838, clasamentul este următorul:

Klaus Iohannis- 54,4%

Dan Barna-25,8%

Theodor Paleologu- 6.3%

Mircea Diaconu-3,6% etc.

Viorica Dăncilă– 2,9%

Așadar, și Diaspora i-a adus celui care merita, care a vorbit puțin, dar a făcut mult, mult mai mult, mai corect și mai eficient. Foto G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here