KOVESI ESTE PROCUROR-ȘEF EUROPEAN! Francezul Bohnert s-a retras, lovitură dură pentru PSD

0
521

Gata, numirea Codrutei Kovesi la șefia Parchetului European e doar o chestiune de timp, poate chiar de zile! Ea a rămas singură în cursa pentru acest post, unicul său contracandidat primind alte însărcinări în Franța. Asa cum era si normal.

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie, notează RFI. Jean-François Bohnert este practic retras din cursă de Franța. Jean-François Bohnert si Laura Codruța Kovesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).

În același timp, cei din PSD par a resimți din plin lovitura. Premierul Dăncilă chiar a ținut să sublinieze că NU O susține pe Kovesi, în pofida tuturor evidențelor că aceasta e dorită la Bruxelles!

”Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare.

Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui.

Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată în timpul mandatului unui ministru al Justiției din Guvernul pe care îl conduc și îmi păstrez părerea de atunci.”, a spus Viorica Dăncilă.

Si totuși – Kovesi e ca și numita. Nu prea mai conteaza ce zice guvernul de la București…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here