Scoaterea UDMR de la guvernare (surse)

0
786

În cadrul coaliției de guvernare se analizează diverse scenarii pentru rotativa guvernamentală. Cei de la PSD și PNL negociază pentru diverse ministere și s-a cam ajuns la concluzia că sunt oameni mulți, mese puține.
Conform surselor ziariștilor de la stiripesurse.ro, la PNL a încolțit un scenariu în care să se pregătească o resetare majoră a jocului politic, iar la rotativă UDMR să fie lăsat în afara mesei.

PSD și PNL au pus ochii pe Ministerul Mediului, iar UDMR nu vrea să-l cedeze. Este unul dintre ministerele cu bani foarte mulți și în special cei de la PSD și l-ar dori.

PNL nu s-ar opune ca PSD să ia Mediul, dar cer la schimb Agricultura.

De asemenea, uriașe probleme sunt și la Ministerul Tineretului și Sportului, legate de managementul dezastruos al ministrului UDMR, probleme semnalate în numeroase rânduri de Sindicatul Național Tineret și Sport (SNST), dar neluate absolut deloc în seamă (desigur) de ministrul autocrat Eduard Novak (FOTO).

În tot acest haos al negocierilor, cei de la UDMR au picat între scaune. PSD și PNL au majoritate și fără UDMR în Parlament și se gândesc tot mai serios că ar putea merge până în alegeri în doar două partide.

Marcel Ciolacu, cel care va deveni premier după rotativă, nu s-ar opune cu toată forța unei astfel de mutări, dar în schimb vrea să Transporturile și SGG-ul, iar ministerele UDMR ar urma să revină celor de la PNL, cu excepția Ministerului Mediului.

Deocamdată cele două partide negociază și încă nu s-a cristalizat o formulă clară în privința rotativei guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here