TVR acuză OFICIAL că a fost schimbat votul României, iar punctele Moldovei s-au dat Ucrainei. Reprezentanta TVR, blocată să intre în direct la Eurovision

0
256

Așa cum am arătat imediat după așa-zisul ”concurs” de la Torino,s-a confirmat că Televiziunea Română, spre cinstea și demnitatea ei, acuză oficial Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), organizatorul ”concursului” Eurovision, că a modificat rezultatul votului juriului din România fără explicații.

Prin intermediul unui comunicat, TVR arată că juriul acordase 12 puncte reprezentanților Republicii Moldova, dar că EBU ar fi schimbat rezultatul, acordându-le punctaj maxim din partea României reprezentanților Ucrainei.

„Televiziunea Română și-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare și pregătind, alături de echipa lui wrs, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului.

Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, se arată în comunicat.

Manevre și manipulări masive la Eurovision

Anunțul TVR vine în contextul în care EBU a eliminat voturile juriilor din șase țări în calculul punctajelor finale pentru piese concurente, din cauza unor nereguli.

Potrivit unui comunicat al organizației, voturile din șase țări au fost eliminate și, deși EBU nu menționează țările vizate, o publicație specializată în acest concurs susține că ar fi vorba despre juriile din România, Republica Moldova, Azerbaijan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

„Prezentatoarei Eda Marcus (în FOTO) nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, așa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor. Mai mult, în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României.

Subliniem faptul că juriul național a urmărit spectacolul în urma căruia a votat în prezența unui notar și a respectat regulamentul impus de organizator. Reiterăm faptul că nici jurații, nici reprezentanții TVR, nu au fost anunțați, după a doua semifinală, de existența unor suspiciuni la adresa votului României.

Așadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator”, mai transmite TVR.

Fiecare din cele 40 de țări participante a furnizat în finală câte două seturi de note pentru cei 25 de finaliști: notele juriului și notele publicului. În timpul finalei, notele oferite de juriile din mai multe țări nu au fost anunțate din studiourile televiziunilor partenere, ci de un reprezentant al organizatorilor.

  „Nu cred”, a spus Eda Marcus atunci când prezentatorul Mika a anunţat că televiziune din România are probleme tehnice.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here