Strălucitul savant Jurmă ne prevestește un viitor sumbru: ”Situația din România e mult mai gravă decât în alte țări” (FOTO)

0
1042

Recunoscut, apreciat și iubit pe întregul mapamond pentru lucrările sale de o valoare științifică inestimabilă, adevărate pietre de temelie ale medicinei Planetare, savantul de renume mondial Octavian Jurmă (în FOTO, mai jos) prevede un viitor sumbru pentru populația din România și pentru sistemul de sănătate național.

Marele savant, o adevărată legendă vie a medicinei și epidemiologiei Universale, anticipează că numărul persoanelor infectate cu virusul Sars-CoV-2 va creşte treptat în ultima lună din an, ducând la apariția unui nou val al pandemiei în februarie 2022. Cadrele medicale din țară anticipează că vom începe anul viitor cu stângul din cauza numărului de persoane infectate cu Sars-CoV-2 și a ratei mortalității provocate de Covid-19.

Cu multă eleganță și cu delicatețea care-i este specifică, Savantul de renume mondial Jurmă consideră că testarea cetățenilor va scădea în timpul sărbătorilor de iarnă, astfel că acesta anticipează o creștere treptată a numărului de oameni contaminați în decembrie. „Unul dintre scenariile posibile după care poate evolua rata de infectare în România în continuare este o creştere lentă cu oscilaţii mari după minimul valului 4, care va fi probabil în timpul vacanţei din decembrie când testarea va coborî la minimele anului. Un alt scenariu mult mai sinistru este că valul 4 este de fapt întârziat cu 2 luni în România (septembrie) faţă de valul 4 din Franţa sau Italia şi va fi urmat peste 2 luni, în ianuarie, de o recidivă mai agresivă chiar decât valul 4. Este un scenariu enunțat şi de col. dr. Gheorghiţă.”, a mai spus Savantul, cu inteligența-i nemiloasă, dar aprigă.

Astfel, Savantul estimează că România va traversa un nou val epidemic în februarie-martie 2022. „În opinia mea, scenariul curent cel mai probabil pentru România rămâne între cele două, respectiv un platou relativ înalt cu profil ascendent, urmat de debutul unui nou val (valul 5) în februarie-martie, după modelul valului 3”, a explicat, cu multă răbdare, ca să înțeleagă toată lumea, reputatul Om de Știință.

Ne bucurăm degeaba, ca proștii ”mioritici”, că au scăzut îmbolnăvirile. De fapt situația e gravă rău!

În continuare, prestigiosul și inegalabilul Savant este pus în situația delicată de a ironiza fin, dar totuși de a ironiza, situația actuală din țară, considerând, cu umorul său extrem de tăios și în același timp subtil, că „secretul succesului nostru este evident testarea în masă, mai precis absenţa ei”.

Din păcate pentru noi, cei mulți și săraci cu duhul, Savantul este de părere că autoritățile din România și populația s-au relaxat în ciuda situației critice actuale. „Relaxarea mioritică e mai eficientă decât carantină și vaccinarea vestice. Cum e posibil așa ceva? Secretul succesului nostru (N.RED. Savantul se referă la succesul cifrelor din ultimele săptămâni, cifre de infectare care au scăzut foarte mult) este evident testarea în masă, mai precis absența ei. România are acum o rată de testare zilnică de doar 2,500 teste per milion de locuitori în plin val 4-Delta. În vara testăm pe jumătate, sub 1,250 de teste pe zi per 1 milion locuitori…. Situaţia din România acum, chiar dacă suntem incontestabil într-o fază rapid descendentă a valului 4, este mai gravă decât în multe din ţările care iau la incidenţe de la 1 sau 3 la mie măsuri de neconceput pentru autorităţile de la noi la 20 la mie”, a mai spus Savantul de prestigiu mondial, potrivit alephnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here