Premierul, somat să dea explicații: ”Nu poţi contracta 120 de milioane de doze şi să nu vină nimeni să te întrebe de sănătate” (în România se poate ORICE)

0
1251

O întrebare care, din păcate, stă pe buzele multor români.

Preşedintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu, îi solicită premierului Florin Cîţu explicaţii cu privire la contractarea de către România a 120 de milioane de doze de vaccin, în condiţiile în care populaţia ţării este de vreo 6 ori mai redusă.

„Domnul Cîţu, care trebuie să plece cu tot cu miniştrii USR, nu singur, a transformat România în dealer de vaccinuri. Nu poţi să contractezi 120 de milioane de doze şi să nu vină nimeni să te întrebe de sănătate. Poate că va veni momentul unei comisii de anchetă ca să înţelegem care a fost acest deal pe care l-a făcut domnul Cîţu, pentru că dânsul a fost dealer de valută de… la bancă, oficial bineînţeles… Care este scopul şi cine sunt adevărații beneficiari? O ţară de 20 de milioane de locuitori din care vaccinabili sunt vreo 13 şi vaccinaţi vreo 5 are contracte de 120 de milioane de doze. Cine trebuie să audă poate aude şi poate şi face”, a afirmat senatorul Lucian Romaşcanu de la tribuna Senatului.

Apropo: de auzit ar trebui să audă mulți. Dar se fac că nu aud și nu văd. De acționat, cumva, nici nu poate fi vorba!

Solicitarea lui Romaşcanu a fost făcută în condiţiile în care pe ordinea de zi a Camerei superioare a Parlamentului a intrat OUG 49 care legiferează ca Statul român să poată vinde dozele de vaccin în exces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here