Eternele reveniri și Puterea din lacrimi. Viața care știe totul (Foto)

0
1179

Tu ești puternică, trebuie să mergi înainte și să zâmbești!

Chiar așa să fie?

De ce îi cereți asta unui om, oricare ar fi el, ca și cum ar fi obligat să o facă?

Haideți să vă spun ceva. Toți suntem puternici, doar că viețile noastre și încercările prin care trecem sunt diferite. Uneori chiar total diferite.

Când întâlniți pe cineva cu moralul la pământ, poate că ar fi bine să nu îi mai adresați astfel de cuvinte, care pot face ca persoana în cauză sa simtă și mai multă neputință decât aceea pe care, probabil, deja o simțise. Iar faptul că a trăit astfel de sentimente nu e nicio crimă. Dimpotrivă.

Toți trebuie sa știm ca viața nu este niciodată roz, iar când totul ajunge cu susul în jos, luați-vă câteva momente pentru voi, doar pentru voi, singuri cu gândurile voastre, apoi eliberați-va sufletul. Orice suflet și orice conștiință au nevoie de momente în care se pot elibera de stresul și presiunea zilnice.

Să nu credeți că dacă faceți asta sunteți, în mod inevitabil, oameni slabi!

Din contră, sunteți de fapt mult mai puternici decât ați putea crede. Un om slab nu își va recunoaște niciodată temerile, spaimele și greutățile, poate de rușine, poate de teama că nu le va putea depăși, poate pur și simplu de frică.

Omul puternic poate chiar să și plângă, poate chiar să se și prăbușească, să cadă câteva clipe, ore sau zile.

Dar MEREU se va ridica. Nu uitați asta! Doar acela este un om puternic, care își poate depăși mereu căderile și slăbiciunile, oricum și oricând ar veni ele.

Puterea se ascunde, mult mai des decât ne imaginăm, în lacrimi și căderi. Și în eternele reveniri.

O vorba din bătrâni grăiește astfel: „Nici dracul nu e chiar atât de negru”! Nu sună foarte academic, dar e atât de adevărat!…

Dacă înțelegeți asta, veți înțelege, poate, și un lucru mult mai important: că viața nu iți dă niciodată mai mult decât poți duce. Ea știe totul.

Viața este cel mai mare înțelept și ghicitor în astre.

NOTA REDACȚIEI: Georgelia Stoica, s-a născut în Comănești și a făcut școala în Dărmănești, județul Bacău. Este vicecampioană a Europei la canotaj (junioare), precum și Finalistă a Campionatului Mondial la proba de dublu rame, unde, împreună cu Cosmina Dram, a alcătuit unul din primele cele mai bune 5 echipaje ale Lumii! De asemenea, Georgelia Stoica este și multiplă campioană și medaliată a României, atât la probele pe apă ale canotajului de înaltă performanță, cât și la ergometru, acestea nefiind nici pe departe singurele ei merite și realizări. În aprilie 2021, în paralel cu viața și munca dedicate canotajului, în condiții foarte exigente de efort și sacrificiu sportiv, Georgelia a debutat în presa tipărită precum și în mediul on-line, ca editorialist, redactor de știri și autor de eseuri, cu materiale de autentică valoare socială, informațională și literară, care denotă o fină cunoaștere a psihologiei umane. Articolele care îi poartă semnătura ajung, pe zi ce trece, să fie din ce în ce mai apreciate și mai căutate de publicul larg, în diverse medii de presă, redacția Direct 24 fiind onorată de colaborarea cu Omul de litere și Scriitorul în devenire care este Georgelia Stoica.  Creațiile acesteia sunt aidoma unor picturi fine, cu tușe discrete de acuarelă, dovedind sensibilitate, maturitate, un talent cu totul aparte, precum și – mai ales – căi dintre cele mai elegante, neașteptate și spectaculoase de introspecție a spiritului și a psihicului uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here