DISCRIMINARE GROSOLANĂ pentru cine nu acceptă buletinul cu CIP! Graniţele se închid pentru ei, într-o Uniune Europeană care MINTE CU NERUȘINARE că luptă pentru LIBERA CIRCULAȚIE și împotriva discriminărilor de orice fel!

0
859

Noul tip de carte electronică de identitate este, în continuare, un subiect controversat în România, foarte multe persoane dorind să păstreze vechiul tip de buletin. Ei bine, aceștia vor putea să-și păstreze vechiul buletin, dar vor fi supuși unor dicriminări grosolane (și mizerabile), tocmai într-o Europă (și Românie) care pledează, vezi Doamne, înainte de orice, ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRILOR DE ORICE NATURĂ (existând chiar și un Manual de Drept European privind nediscriminarea!): ei nu vor mai putea călători în afara țării doar cu buletinul, cum este permis acum în interiorul UE.

(Vezi capitolul 4.1.3. Libera circulație a persoanelor, din cadul Tratatului de la Lisabona, actul de bază al funcționării Uniunii Europene, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2008, act în care se minte aproape de la un capăt la altul, în ”buna” și ”vechea” tradiție a acestei mari miciuni numite Uniunea Europeană)

Probleme serioase pentru românii care nu vor dori să treacă la noul model de carte de identitate electronică! Noul tip de buletin nu va fi obligatoriu, însă cei care rămân la cel vechi nu vor mai putea ieşi din ţară doar cu acesta.

Octavian Oprea, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), a fost prezent, joi, la cea de-a 25-a ediţie a evenimentului Ziua Comunicaţiilor, unde a fost oferit detalii despre beneficiile noii cărţi de identitate electronice.

“Când vorbim despre identitatea electronică, în ultima perioadă s-au speculat foarte multe informaţii mai mult sau mai puţin adevărate în zona publică. Ce e important e că această carte electronică de identitate va putea oferi cetăţeanului român posibilitatea de a interacţiona în format digital cu instituţiile publice şi asta alături de alte două proiecte pe care Autoritatea pentru Digitalizarea României le implementează.

E vorba despre modul eIDAS care va permite comunicarea datelor dintre instituţiile guvernamentale din România împreună cu toate celelalte instituţii de la nivel european. Practic, identitatea noastră va putea circula în toată Uniunea Europeană şi identitatea celorlalţi cetăţeni europeni va putea fi recunoscută de instituţiile publice din România”, a precizat Octavian Oprea, potrivit Agerpres.

Nu se va mai putea ieşi din ţară doar cu vechiul tip de buletin

Preşedintele ADR a explicat că, din cauza reticenţei multor persoane, noile cărţi de identitate nu vor fi obligatorii, însă cei care vor opta să rămână cu vechile tipuri de buletin nu vor mai putea călători în afara României doar cu acestea, cum se întâmplă în prezent în interiorul Uniunii Europene. Oamenii vor putea ieşi din ţară numai dacă prezintă şi un paşaport, alături de tipul vechi de carte de identitate.

“Ca şi completare a acestui proces de identificare electronică a cetăţeanului român, Autoritatea pentru Digitalizarea României are, în acest moment, în implementare proiectul PSCID, platforma software centralizată de identitate digitală care va acţiona ca poartă unică de intrare în toate platformele de e-Guvernare din România.

Mai simplu: aşa cum în momentul de faţă ne logăm cu Facebook şi Gmail într-o platformă privată, ne vom putea loga cu această identitate electronică o singură dată şi vom putea naviga nestingheriţi în orice platformă electronică. Cartea de identitate electronică vine la pachet cu multe alte beneficii.

Ea nu va fi obligatorie, pentru că există, din păcate, şi cetăţeni care pun la îndoială modul în care datele sunt stocate, faptul că această carte de identitate electronică le va încălca anumite drepturi, ceea ce nu e adevărat. Lor le vom putea oferi posibilitatea de a fi beneficiarii în continuare a unei simple bucăţi de plastic cu care se vor putea identifica în faţa instituţiilor publice din România, dar nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării”, a mai spus Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here