Scurt și clar. Liderul grupului USR-PLUS din Camera Deputaților: Să trecem spitalele MApN, SRI, SIE și MAI în subordinea Ministerului Sănătății!

0
1537

Liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu (FOTO), cere trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii şi susţine începerea acestui demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI.

În sprijinul propunerii sale, Moşteanu a invocat o declaraţie a însuși premierului Florin Cîţu, conform căreia „fiecare pacient din România are legătură” cu Ministerul Sănătăţii.

„Prim-ministrul a declarat (…) că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deşi foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului. În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună, îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii şi să începem acest demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenţie mai mare faţă de bolnavi. Nu trebuie să existe români ‘speciali’ în lupta cu boala. Haideţi să facem asta! Şi apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele judeţene ‘confiscate’ de baronii locali”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferinţă de presă duminică, precizând că este foarte supărat pentru modul în care a fost efectuat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor.

Citește și: Bode dă vina pe medici în scandalul de la Foișor

„Eu sunt foarte supărat pe ceea ce am văzut la televizor, detaliile tehnice vi le-a explicat şi domnul Arafat, poate să le explice şi domnul ministru al Sănătăţii. Vroiam să vă spun că, aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii (…) În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia şi trebuie să punem toate resursele ca să rezolvăm această problemă”, a explicat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here