Marcel Ciolacu: Guvernul a dat într-o noapte 2 miliarde pentru primăriile PNL, dar nu are 20 de milioane pentru mineri?!

0
1094

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică seară la Antena 3 că minerii din Valea Jiului nu și-au primit tichetele de masă din martie anul trecut și au restanțe și la salarii, suma totală necesară plăților restante fiind de 20 de milioane de lei. Cu toate astea, a precizat liderul PSD, Guvernul nu a rezolva încă problema deși pentru primăriile liberale a dat două miliarde de lei „într-o noapte”.

„Este o indolenta aproape criminala. Minerii nu revendica măriri de salarii, nuc cer alte beneficii sau sporuri, ci doar sa-si primească banii, salariul lor, pentru munca prestata.

Vorbim de 3.300 de mineri cu toții in Valea Jiului, nu vorbim de o situație pe care sa nu o poți gestiona guvernamental. Sumele datorate către mineri sunt de 12 milioane la tichetele de masa neplătite din martie anul trecut si de 8 milioane de lei pentru transport si salariile restante. Vorbim de 20 milioane lei in total. Exista la dispoziția premierului Fondul de Rezerva. Nu deblochezi acești bani, tii o bomba sociala, dar când a fost vorba sa dai 2 miliarde de lei la administrațiile PNL acest lucru s-a făcut într-o noapte. Nu este o sumă pe care statul român sa nu și-o permită”, a declarat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here