Cu 5 la sută din voturile posibile ale românilor, USR bate cu pumnul în masă și cere desființarea TVR în primele zile de guvernare

0
725

Pentru cine nu mai știe exact (nici nu e obligatoriu), USR-PLUS a obținut, oficial, 15 la sută din voturile exprimate la alegerile din decembrie. Ținând seama că prezența la vot a fost CEA MAI MICĂ DIN ISTORIA românilor, adică 33,24 la sută (o treime), un calcul de clasa a patra ne arată că doar 5 LA SUTĂ din românii cu drept de vot au ținut să voteze cu USR-PLUS și chiar să meargă la vot. Așadar, cu unul din douăzeci de români care i-a/i-au votat, USR-PLUS a ajuns pe caii cei mari la guvernare, au preluat ministere dintre cele mai importante (Justiție, Sănătate, Economie, Transporturi, Cercetare, Fonduri UE), iar acum vor să desființeze o instituție-simbol a țării, Televiziunea Română.

Cu 5 la sută din voturile totalmente posibile ale românilor.

Ce-i drept, nici celelalte partide n-au obținut cifre senzaționale: PSD 9,6 la sută, PNL 8,3 la sută, AUR 3 la sută. (am calculat aici CIFRELE REALE, adică procentul exact, raportat la toți românii cu drept de vot).

Dar să revenim. Celebrul senator USR-PLUS Marius Bodea a solicitat, în contextul scandalului Revelionului TVR, nici mai mult nici mai puțin decât desființarea Televiziunii Române, TVR! Asta în condițiile în care TVR s-a situat pe locul 5 la audiențe, mai bine ca în alți ani, iar foarte multe persoane spun că le-a plăcut programul dintre ani al televiziunii publice.

„A înființa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea și accesul în orice funcție pe bază de merit, iar nu de pile – abia așa ar arăta o reforma reală a TVR. Una care începe tăind răul de la rădăcină”, afirmă celebrul Bodea, care ne și explică cum trebuie procedat cu TVR.

„Monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim și vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în instituție la adăpostul ‘serviciului public’. Dacă vrem să fim cinstiți cu noi și cu românii, singură soluție care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desființarea să, așa cum există astăzi, prin lege, și înființarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice. Revelionul Vacanța Mare este vârful aisbergului.

Curtea de Conturi a arătat în nenumărate rapoarte că din TVR s-a furat ca din codru. Toate regimurile politice de până azi s-au folosit de instituție pentru a-și îndestula clientela, pentru a împărți posturi și pentru a continua raptul orchestrat de orice guvernare de stânga/dreapta, din ultimii 30 de ani.

Ca să schimbăm actuala conducere cu o alta, apropiată de noua guvernare, înseamnă să cauționăm tot ce s-a întâmplat până acum la TVR, inclusiv Regimul Dragnea, în timpul căruia ‘serviciul public’ a devenit ‘serviciu bugetar’, prin desființarea taxei radio-tv.

Între public și TVR nu există astăzi nici un contract, iar șefii TVR, numiți politic, răspund în realitate doar în fața politicienilor, nicidecum a cetățenilor. A înființa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea și accesul în orice funcție pe bază de merit, iar nu de pile – abia așa ar arăta o reformă reală a TVR. Una care începe tăind răul de la rădăcină.

Poate părea dură abordarea. Dar nu putem face la infinit lucrurile la fel și să sperăm că vom obține alte rezultate decât cele din prezent”, a mai scris Bodea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here