Scandal în Parlament. Se vorbește deja despre viitoarea coaliție, cea dintre PNL și PSD, care va scoate din joc USR-PLUS și AUR (surse)

0
1811

Deputaţii au depus jurământul de credinţă, luni seara, într-o şedinţă solemnă. Depunerea jurământului a fost făcută individual de fiecare deputat în parte.

După încheierea depunerii jurământului, atât PNL, cât şi PSD doreau să se treacă la votul pentru preşedintele Camerei. A izbucnit un adevărat scandal după ce Lucian Feodorov, deputat AUR, decanul de vârstă al deputaților și cel care a prezidat ședința de constituire a Camerei Deputaților, a fost convins de George Simion să refuze propunerea PNL şi PSD şi să declare şedinţa închisă.

George Simion, la rândul lui, a acuzat un blat între PNL şi PSD pentru instalarea lui Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaţilor, deşi PSD avea propriul candidat, în persoana lui Alfred Simonis.

Multe voci spun că deja se simte intens incompatibilitatea între PNL și USR-PLUS, iar următoarea coaliție, susțin surse politice, va fi cea dintre PNL și PSD, care va depăși 60 la sută în parlament, putând guverna fără nicio problemă, scoțând din joc pe cei de la USR-PLUS și AUR. Vom trăi și vom vedea.

PNL a cerut insistent înlocuirea preşedintelui de şedinţă cu următorul decan de vârstă, însă şi acesta era de la AUR (Mircea Chelariu) şi a refuzat. Al treila deputat în ordinea descrescătoare a vârstei este de la PSD, iar la momentul publicării acestui articol se discută despre procedura de urmat.

În Camera Deputaţilor, PSD are 110 mandate, PNL – 93, Alianţa USR PLUS – 55, Alianţa pentru Unirea Românilor – 33, UDMR – 21, iar grupul minorităţilor naţionale – 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here