Orban: „Moţiunea nu trece! Ne vedem liniștiți de guvernare și alegeri. Primarii PSD, 1600 de satrapi locali care au ținut oamenii în sărăcie!”

0
3155

Premierul Ludovic Orban a transmis vineri un mesaj tranșant liderilor PNL, în cadrul unei ședințe a Biroului Naţional. Orban le-a spus acestora să nu-și facă griji pentru că moțiunea de cenzură nu va trece, iar partidul va putea reveni liniștit la campania electorală şi la guvernare.

„Vom trece cu bine şi peste ziua de luni, apoi ne vedem liniştiţi de campanie, de guvernare şi de alegeri. Moţiunea nu trece”, a spus Ludovic Orban în ședința PNL, conform surselor citate de Adevărul.

Declaraţia premierului vine în totală contradicţie cu spusele lui Călin Popescu-Tăriceanu, care tot vineri a declarat că, potrivit calculelor sale, moţiunea colegilor social-democraţi va trece şi guvernul va fi demis.

De altfel, preşedintele PNL şi-a continuat vineri campania. Ludovic Orban a afirmat, vineri după- amiază, că bătălia din campania electorală pentru alegerile locale este împotriva a 28 de „baroni roşii”, a 1.600 de primari, „satrapi locali”, care „au ţinut populaţia sub ameninţare, în stare de dependenţă, în stare de sărăcie”. Ludovic Orban a declarat vineri, în cadrul unei întâlniri de campanie, că PNL porneşte la cea mai grea bătălie electorală.

„Astăzi pornim la cea mai grea bătălie electorală dintre cele patru bătălii electorale în care ne-am stabilit ca obiectiv să alungăm sărăcia, minciuna, hoţia din toate localităţile conduse de PSD. Este cea mai grea bătălie pentru că de data asta ne confruntăm cu o armată de reprezentanţi politici nărăviţi în rele, de oameni care s-au înşurubat în funcţii administrative, înfeudând localităţi ţinute în sărăcie şi servitute. Bătălia noastră în următoarele 30 de zile este o bătălie împotriva 28 de baroni roşii care conduc judeţele respective de două, trei, patru şi chiar cinci mandate. Este o luptă împotriva lui Oprişan, o luptă împotriva lui Buzatu, o luptă împotriva lui Arsene, o luptă împotriva a 28 din 41 de preşedinţi de consilii judeţene care conduc judeţele ca pe vremea lui Ceauşescu şi care au ţinut judeţele pe care le-au condus în sărăcie şi subdezvoltare”, a afirmat Orban.

El a spus că bătălia electorală este şi împotriva a 1.600 de primari social-democraţi.

„Bătălia din următoarele 30 de zile este o bătălie împotriva a 1.600 de primari, de satrapi locali care au rămas primari mai multe mandate ţinând populaţia sub ameninţare, în stare de dependenţă, în stare de sărăcie, care nu au făcut aproape nimic pentru a dezvolta comunităţile locale pe care le-au condus, care întotdeauna şi-au asigurat un nou mandat profitând de lipsa alegerilor în două tururi şi profitând de faptul că şi-au construit o armată care ţine populaţia sub presiune şi teroare, forţându-i să voteze cu primarii care şi-au bătut joc de comunităţile locale”, a mai afirmat preşedintele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here