Șoc. Marea Britanie oprește raportarea zilnică a deceselor Covid-19. Britanicii au găsit mari nereguli în aceste raportări

1
576

Marea Britanie a anunțat că va întrerupe raportarea zilnică a numărului de decese cauzate de Covid-19, după ce ar exista suspiciuni că bilanțurile anterioare au fost exagerate.

Guvernul de la Londra a cerut revizuirea modului de calcul al datelor oficiale, după ce mai mulți oameni de știință s-au plâns oficial că datele prezentate sunt eronate.

Concret, autoritatea sanitară din Anglia ar fi prezentat rezultate distorsionate față de celelalte regiuni din Regatul Unit.

„În prezent decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului. Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnici până la rezolvare”, au transmis reprezentanții guvernului.

Cu toate că oficial Marea Britanie are 45.000 de morți, guvernul britanic a avertizat că aceste cifre pot si irelevante atunci când se face o comparație între țări, tocmai din cauza faptului că nu există un standard în a contabiliza decesele.

De exemplu, germanii nu au luat niciodată în considerare decesele ca fiind cauzate de Covid-19, decât în situația în care plămânii au fost afectați iremediabil de această boală.

În schimb, alte țări trec drept decese cauzate de Covid-19 orice persoană care era infectată cu SARS-CoV-2, chiar dacă boala a survenit dintr-un alt motiv.

Ministrul sănătății britanic, Matt Hancock, a cerut revizuirea rapoarterlor privind epidemia de Covid-19, în condițiile în care aceste rapoarte includ decesele unor pacienți vindecați de Covid-19 care au murit după trei luni „călcați de autobuz sau de infarct”.

„Puteam să fiu testat în februarie cu Covid-19, să îmi revin, după care să mă lovească autobuzul în iulie și apăream ca și deces Covid-19”, a explicat o sursă guvernamentală, pentru ziarele britanice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here