Unifarm explodează. Orban, chemat la explicații în Parlament, după acuzațiile că a dat telefon pentru a interveni în contracte ale statului

0
2141

PSD solicită ca premierului Ludovic Orban să vină în fața Parlamentului pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Citiți aici, amănunte incredibile, pentru a vedea despre ce e vorba: https://evz.ro/dosarul-unifarm-are-conexiuni-politice-explozive-dezvaluirile-unui-jurnalist.html

Senatorul Radu Oprea a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că refuzul premierului de a se prezenta ar fi o sfidare la adresa românilor.

„PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaşte margini. În vreme ce românii erau ţinuţi în case, rămâneau foarte mulţi fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiţi de suferinţa oamenilor, să profiţi de starea de urgenţă, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor. Să transmiţi în acest timp că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor pentru pensii, iarăşi este de un cinism înspăimântător”, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Radu Oprea.

El solicită și o confirmare din parte președintelui Klaus Iohannis dacă a sțtiut sau nu de cazul Unifarm.

„Îi solicităm și președintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a fost informat de instituțiile specializate ale statului român despre faptele de corupție de la Unifarm. Pentru că, dacă nu a știut despre aceste acte de corupție, vrem să știm dacă a solicitat lămuriri serviciilor de informații.

Din punctul nostru de vedere, dacă nu s-a detectat la timp o astfel de acțiune de corupție, reprezintă o vulnerabilizarea a președintelui și implicit a statului român. În același timp, dacă președintele a fost informat și a știut ce se punea la cale la Unifarm și evident că domnia să a girat, este Guvernul lui, a condus ședințele de Guvern, merge la partid la PNL că au lider de facto al acestui partid, înseamnă că a girat cumva aceste aceste acte”, a mai afirmat senatorul social-democrat.

DNA a instituit controlul judiciar la adresa Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, cercetatat pentru mita și abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here