Celebrul SOSO (câștigător la Big Brother) și coronavirusul. Unde a ajuns acum, după 17 ani!

0
1142

Sorin Fișteag devenea conoscut în România după ce a participat, și a câștigat, realityshow-ul de mare anvergură de acum 17 ani. Toți l-au cunoscut drept Soso, un tânăr care avea să se rupă de showbiz și să practice medicina. Acum este medic în Germania și luptă, cot la cot cu colegii lui, contra virusului ucigaș, COVID-19.

Soso face parte din echipa de medici de la clinica Bethanien Moers și a povestit pe scurt situațiile cu care se confruntă zi de zi, dar și cum reușește să-și mențină calmul într-o perioadă atât de critică. Are zilnic între 40 și 60 de pacienți, trimiși de medicii de familie pentru a li se recolta probe.

Am un program absolut normal, de la 8-17. Dacă putem, ne mai luăm și câteva ore libere, tocmai pentru a economisi puterile pentru vremurile grele ce ne așteaptă. La spital, am reușit să separăm complet COVID-19 de restul pacienților în așa fel încât triajul celor suspecți de coronavirus se face într-un cort aflat în curtea spitalului și de acolo sunt trimiși în unitatea de primiri urgențe doar cazurile grave. În cort se prezintă zilnic cam 40-60 de oameni, mulți trimiși de medicii de familie doar pentru probe. Cam 2-3 rămân internați. Avem un număr constant – câți internăm, atâția externăm. Am avut mulți tineri cu dispnee severă, i-am tratat pe secție cu supraveghere și s-au recuperat foarte bine”, a declarat el pentru blogul Monicăi Rădulescu, monicaradulescu.eu.

Îi este teamă să nu fie infectat

Soso nu fuge de responsabilitatea de medic, dar spune că îi este teamă să nu fie infectat cu coronavirus. ”Îmi este teamă că o să iau virusul și o să îi îmbolnăvesc pe cei din jurul meu. Îmi este teamă că se va îmbolnăvi echipa din spital. Dar nici pompierul nu stă în fața unei case ce arde și se gândește că îi este frică de foc, ci face tot posibilul să limiteze daunele. Pe asta mă concentrez și eu acum. La început, îmi era greu să mă rup de muncă acasă. Noi, colegii, ne sunam, ne scriam unii altora să vedem ce se mai întâmplă. Eram foarte implicați cu totul. Acum am intrat într-o oarecare rutină și este mult mai ok. Toată lumea se concetrează pe ce are de făcut”, a mai zis Soso.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here