Violeta Alexandru explică felul în care se acordă banii pentru șomaj tehnic: ‘Plecăm de la premisa că angajatorii români sunt de bună-credință’

0
875

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, în direct la Antena 1, la ”Observator 19”, într-un interviu acordat Alessandrei Stoicescu, modalitatea în care se va acorda șomajul tehnic pentru angajații care au rămas fără loc de muncă din cauza epidemiei de coronavirus.

„Numărul angajatorilor care intenționează să renunțe la activitate este într-o creștere. Urmărim dimineața și seara, de aceea am venit în sprijinul angajaților cu șomajul tehnic.

Angajatorul este cel care ține o evidență a angajaților cărora vrea să le suspende temporar activitatea. Discută cu aceștia și se îndreaptă către ANOFM, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, cu lista angajaților. Plecăm de la premisa că angajatorii români sunt oameni de bună-credință și că spun adevărul.

Este suficientă declarația angajatorului pentru ca oamenii să primească acest șomaj tehnic”, a declarat Violeta Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here