Universitatea de Medicină, ajunsă marioneta celui mai ”șmecher” și penal spital din România. Concursuri trucate marca ”Sf. Ioan”

1
4390

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila: un concurs cu mari probleme, de la (spitalul) Sfântul Ioan citire


În luna septembrie a anului 2019 UMF Carol Davila a organizat concursuri de promovare pentru cadrele didactice ale universității, așa cum face orice instituție de învățământ superior din România, fie că e ea de medicină sau nu. Unul din posturi era cel de conferențiar universitar in cadrul disciplinei nefrologie.
Concurenții au fost doi medici, mai precis două doamne, care își desfășoară activitatea în Secția de nefrologie a unui spital renumit – din păcate în sens extrem de negativ – prin marile și multiplele scandaluri și condamnări penale definitive, prin batjocura față de pacienți, șpaga practicată din greu și mizeria din saloane, toate acestea fiind subiecte despre care presa tipărită sau on line, precum și bloggeri cunoscuți sau foști pacienți au scris enorm și aproape fără încetare.

E vorba de Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan din București, apropo, spital a cărui amintită secție de nefrologie se află în plin scandal.

Fără a intra în multe amănunte – pentru că am mai scris și o vom mai face – să reamintim, doar, pe scurt.

Cel mai proaspăt scandal în care se regăsește spitalul Sfantul Ioan, aflat în PLINĂ desfășurare, îl reprezintă acuzațiile, PE DEPLIN ÎNTEMEIATE, se pare – de obținere frauduloasă a unor titluri medicale de către doi medici nefrologi ai spitalului: Ionel Alexandru Checheriță – un ”ilustru” pilos, nepot al celebrului medic Ioan Lascăr, dezonorat și el de acest scandal – si Andrei Niculae. Publicația Libertatea a investigat și adus în atenție această situație, care s-a lăsat – deocamdată – doar cu o AMĂRÂTĂ de acțiune a Corpului de Control al Ministerului Sănătătii, acțiune care a însemnat fix ZERO.

În aceste condiții putem să ne întrebăm dacă nu cumva și pregătirea medicală a acestor infractori în devenire nu tinde cumva spre ZERO. Păi altfel cum ar alerga după titluri frauduloase?

Ca să nu mai amintim de ACUZAȚIA DE VIOL ÎN CABINET adusă de fiica unei paciente șefului Secției Nefrologie, Petrișor Geavlete, nimeni altul decât tatăl directorului medical al spitalului, Bogdan Geavlete

Concurs de formă. Teatru de marionete sub efigia”Sfântul Ioan”

Să revenim la așa-zisul concurs din septembrie.
Concurs transparent, cu comisie de concurs și metodologie clară. Totul impartial …pana la desfășurare.
Întrucat, în urma evaluării, comisia de concurs acordase punctaj mai mare candidatului care, se pare,
nu era agreat de conducerea spitalului Sfantul Ioan – deși, nota bene, concursul nu a fost organizat de acest spital si privea doar UMF Carol Davila, s-au luat masuri prompte.

Mai precis un domn conferențiar de la disciplina urologie, care întâmplator ocupa funcția de director medical al spitalului Sfantul Ioan – Bogdan Geavlete – și care, probabil, le cunoaște pe cele două candidate ….a luat măsuri urgente. Că doar știa de mersul lucrurilor, secretarul comisiei de concurs fiind chiar medic la Sfântul Ioan.

Toți sunt de la Sfântul Ioan.

Un concurs dubios cât cuprinde. Reacții pe măsură și anulări peste anulări, până a câștigat cine s-a stabilit

Astfel, comisia de concurs a început să aibă dubii asupra propriei capacități de evaluare, posibil în urma unor discuții neoficiale și chiar lipsite, oarecum, de deontologie cu domnul conferențiar specializat în urologie. Dar vorba dulce mult aduce și membrii comisiei s-au mai gandit.
Unul dintre membri s-a gandit mai bine si chiar s-a retras din motive personale, trei membri nu au vrut să se gândească și au persistat în greșeala de a-și menține evaluarea inițială (cea neagreata). iar cel mai bine s-a gândit un alt membru (tot urolog…ce coincidență) care a refuzat să mai dea vreun referat explicand că… nu a avut timp să îl facă.

Pe scurt, din 5 membri ai comisiei de concurs 2 s-au recuzat iar ceilalti 3 membri încpățănati au dat-o căștigatoare pe doamna cea neagreată. În situatia aceasta, ce se mai putea face? Să se anuleze concursul…până iese cine trebuie. Ceea ce s-a și întâmplat!!
Problema este ca deja rezultatul neagreat se comunicase în cadru oficial celor două candidate. Așa că nu se știe exact cum și de ce s-a anulat concursul.
Fiind totusi un concurs organizat de UMF Carol Davila și nu de spitalul Sfântul Ioan, probabil că UMF are în atenție aceste aspecte, dacă le cunoaște.

Este foarte interesant de vazut care e poziția conducerii UMF fata de aceste …..demersuri.

Asta dacă amintita conducere va avea, cumva, grai, în fața teribililor de la Sfântul Ioan, care, după cum se vede au ”încălecat” de-a binelea UMF-ul.

Spitalul penalilor

Doi dintre ultimii trei manageri de la Sfântul Ioan au fost condamnați definitiv, fiind acuzați și dovediți că au primit mită, peste 500.000 de lei fiecare. E vorba de vestitul Alexandru Ciocâlteu și de Petruța Lazăr.

Nici al treilea – ultimul – manager, Robert Agafiței, nu s-ar simți prea bine, dacă nu ar exista o mai mult decât BIZARĂ apatie și inactivitate față de el a autorităților competente. Având ”marele” merit de a fi fost unul din consilierii juridici ai ministrului Eugen Nicolăescu, acest Agafiței, căruia nu i se poate găsi pe nicăieri măcar un CV minimal, pare coborât din filmele cu spioni. Deși i se întâmplă în subordine tot felul de scandaluri, deși are reclamații scrise și nescrise, deși spitalul este mizerabil la propriu și la figurat – a se vedea cazul bloggeriței Miriam Eugenia Soare, care a descris totul în detaliu -, deși Sf Ioan este fruntaș în TOPUL MITEI ȘI AL ȘPĂGII cerute și primite de personalul medical – e oficial și acest lucru, am mai scris -, deși există acum scandalul uriaș Checheriță-Niculae, medici cu studiile si examenele FALSIFICATE în mod evident, deși a avut în mandatul său un medic mort foarte suspect în tmpul gărzii sau un șef de secție acuzat de viol, deși mai are și scandalul fără precedent al plății incorecte a sporurilor pentru REZIDENȚI, ei bine, Robert Agafiței nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. EL plutește majestuos peste toate acestea ca și când totul la Sf. Ioan ar fi alb și imaculat precum Fecioara Maria… Incredibil dar adevărat.

Altfel, în declarațiile lui de avere nu apare nicăieri că ar poseda vreo casă – deci locuiește pe stradă sau în chirie -, iar în declarațiile de interese nu scrie absolut nimic. Nici vreo poză cu Agafiței nu prea găsim, omul e discret până la Dumnezeu. SAU I-O FI FRICĂ DE CEVA?

Și culmea că, după ce a fost numit și propulsat de Nicolăescu, acest Agafiței a fost preluat cu toată dragostea și gingășia din lume de PSD-ul fost atotputernic, în frunte cu Bănicioiu, Ponta, apoi cu Dragnea, Grindeanu, Tudose și, desigur, Viorica Dăncilă. Nu mai enimic de înțeles. Sau se înțelege totul…

Măi, să fie! E clar că MI5-ul și James Bond ar putea fi geloși pe un astfel de posibil rival, atât de redutabil.

1 COMENTARIU

 1. Medicii nefrologii de care spuneti sunt considerati o reală amenințare
  incomodare pentru spital…. pentru ca sunt tineri ,corecți și foarte profesioniști.
  Stiu ce spun .!,!! Am fost rezidentă în acel spital si cunosc mersul lucrurilor …..dar nu sunt înghițiti de mizerabilii ce conduc spitalul ca le strica planurile ….sunt prea buni .
  Cum au legătura cu ministerul ….COMISIA DE UROLOGIE …..anumiti colegi le au înscenat dispariția documentelor care sunt deja validate pentru existența prin hotărâre judecătorească cum spune dezmințire acestora.cei din minister geavlete …cum ar fi ..ca si tatăl lui sunt susținuți de o doamna …conferentiar care le face jocurile si ascunde fapta de ștergere a datelor din minister….mizerabila .dar …se vor descoperi …vreodata chiar dacă o face pe tontonel …..si daca nu doamna dragă…ti o va face viata …cumva si o sa ne dam seama ..atunci …la fel ca prietena dvs ce v a executat ordinele ilegal ….dar promt ….pintea.(asa cum ă pățit o si sotul dvs..la floreasca.)
  Uitati-va la videourile de la conferințele de nefrologie si o veti vedea ca figura importanta …serioasa … si curtată …..de nu se mai poate…. ,,,!!de mosnegii nefrologi si UROLOGI.
  Mi ar fi rusine in locul dvs ….doamna dragă …dar probabil …..platiti si dvs pentru serviciile de obținere a titlului de conferențiar pentru sotiorul ?cu bisturiu buclucas…nu i asa .?.domnului sinescu….
  Ca si domnul geavlete pentru ,,,Profesor … si cine stie o face confa… si pe șefa cacanarilor…ca na ,,vezi doamne ,,se impune,,…. bine la rezidenți si colegi sa scrie lucruri false despre sefii ei si sa le si semneze …la mintea ei ….orice ..ca scaunele put sau laptopul nu spune lecția singur …sau ca adela are treburi personale… cu șeful … adica?. ar vrea ea .,,..,,,,?….va spun eu ca am vazut cu ochii mei cum se baga in sufletul lui ,,,,dar profu e serios si la locul lui…au încercat si am auzit cum incearca sa i înscenare tot felul de lucruri si nu au reușit…si atunci au ajuns la furt din minister ….stiu pentru ca sunt prietena cu cineva care mi a transmis astea si are si dovezi inregistrate ….
  Doamna dragă….vai de capul vostru ..mai tarziu …dar o sa platiti scump….,,,.!,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here