FOTO. ”Managere, ai trecut vreodată prin MIZERIA DE SPITAL pe care îl conduci?”. ”SF. IOAN”, infernul medicinei. MITĂ GREA, medici morți în gardă, fapte penale, pacienți batjocoriți și mizerie cruntă

0
3690

Motto: ”Mai bine furam și intram la pârnaie decât internată la Sf. Ioan!”

„Sunt mutata intr-o rezerva cu doua paturi si din acel moment mi-am spus ca poate mai bine faceam vreo talharie, violam, furam ceva milioane sau macar vreo gaina si intram la parnaie.”

Miriam sufera de o boala considerata incurabila si a povestit experienta prin care a trecut atunci cand si-a petrecut o noapte la Spitalul Sf Ioan din Capitala. Ea a realizat si o serie de fotografii in rezerva care arata „ca o debara de obiecte dezafectate”.

Domnule manager al Spitalului SF. Ioan, unde esti ma? Ai trecut vreodata prin mizeria de spital pe care il administrezi? La tine acasa la fel o fi? Nuuu, cred ca ai o vila frumoasa si o menajera, care nu sterge, cu acelasi mop, pisatul din baile rupte si imputite, iar apoi iti da cu el prin dormitor si bucatarie, asa cum se face in spitalul gospodarit de tine. Bai, Robert Agafitei, uita-te un minut pe geamul biroului tau, care pariez ca e mai mare decat debaraua imputita – foto mai jos, n.red. – si cu mucegai pe pereti in care am stat eu, pentru ca asa ii sade bine unui bolnav de plamani, ca sa-i vezi pe cerberii de la poarta, care castiga, ilegal si abuziv, mai multi bani decat ingerul de asistenta de la ATI. De mancare ce sa spun? Cata spaga va da ala de are contractul pentru hrana bolnavilor? Pai, mai managere, la 61.10 lei pe zi masa unui bolnav, asa cum scrie in decont, am primit la micul dejun doi biscuiti, o lingurita de margarina, o chifla si o lingurita de marmelada. La pranz, o ciorba de nemancat, facuta din conserve si acrita cu sare de lamaie si un ciocanel de pui cu o mamaliga, iar seara un orez cu lapte fara zahar si fara niciun gust. La orice carciuma de 61.10 lei, mananci boiereste si mai iei si la pachet”, a povestit o pacientă pe BLOGUL miriam-followme.ro. DAR CINE SĂ AUDĂ? Acest Agafiței, un jurist fără performanțe și fără istoric, abonat în mod mai mult decât straniu la funcția de MANAGER, sub toate partidele și guvernele, în pofida numeroaselor și marilor scandaluri penale din spitalele „sale” ? De altfel, se pare că marele „merit medical al numitului Agafiței este acela că s-a aflat în postura de consilier juridic al fostului ministrul al Sănătății Eugen Nicolăescu – absolvent de ASE și acest Nicolaescu, că de Medicină nu avea cum. Mai departe, Agafiței a devenit TOT manager și anume la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof.dr. Nicolae Paulescu”. Pentru că nu putea decât manager.

De aici a fost recuperat, în 2014, de ministrul pesedisto-pontist Bănicioiu, SINGURUL DIN LUME care a condus atât sportul, cât și sănătatea, în aceeași țară.

Așadar, în 2014 Agafiței a fost preluat și girat total de suspectul – în cazul Colectiv, dar și în altele – Nicolae Bănicioiu, care l-a adus în mare grabă ca manager al spitalului Sf. Ioan. Mai departe, toți miniștrii Sănătății ce au urmat, în guvernul Cioloș, iar apoi în „magistralele guverne PSDragnea, l-au ținut în brațe cu multă duioșie și bucurie. Oare ce știau acești miniștri ? NU E CAM CIUDAT? Vom vedea…

Rezerva are opt metri patrati, e lunga si ingusta, cu doua paturi pe un perete, iar intre paturi e pus un cantar mare din acela pentru depozitele alimentare! Geamul nu se deschide decat zece centimetri, pentru ca se izbeste de patul meu. In ferestre, cineva si-a facut mila si pomana si a lipit cu scotch niste hartie care flutura ca in “Marile sperante”, altfel ma tampea soarele. Langa patul meu se afla o lada frigorifica dezafectata, pe care troneaza un aparat de aer conditionat dezafectat, plin de praf, alaturi, o masa dintr-un birou, patru stative de perfuzii scorojite si un cuier din fier, legat cu sarme. Pe peretele patului meu am o aplica dezmembrata cu un intrerupator smuls din zid, asta probabil foloseste ca in cazul in care, daca am nevoie de resuscitare, sa ma conecteze direct la firele din pereti. Nu, nu cred ca ma aflu intr-o rezerva de spital, ci intr-o debara cu obiecte dezafectate. (…)”

Corupție, mizerie și batjocură crasă față de pacienți

Absorbiți, din păcate, de atâtea și atâtea chestiuni arzătoare la ordinea zilei, în special cele care au ținut și țin de disputa politică nesfârșită din Parlament și de la televiziuni, am uitat și am ignorat în bună măsură că există și alte probleme în România, unele cel puțin la fel de acute și presante precum disputa politică. Dacă nu chiar mai mult.

CORUPȚIA, MIZERIA – la propriu și la figurat – și BATJOCURA PE FAȚĂ din multe spitale de „vârf” ale României reprezintă doar câteva din aceste probleme, cu implicații extrem de grave pentru sănătatea și viața oamenilor de rând și de bună credință.

Adică tot ce poate fi mai grav.

Am văzut ce s-a întâmplat în 2016 la Spitalul Malaxa din rețeaua Primăriei Generale a Capitalei, unde fostul manager Secureanu – girat atât de Sorin Oprescu, cât și, o perrioadă, de Gbriela Firea – a luat cu nonșalanță circa 9 milioane de lei din banii unității. Am văzut și multe alte anchete și arestări, inclusiv la Spitalul de Urgență Floreasca, sau, mult mai recent la Spitalul Județean Ilfov, ca să nu mai vorbim de cazurile Hexifarma și alte altele, strâns legate de aceleași rețele spitalicești.

Incredibilul caz Ciocâlteu

Fie că aparțin de Primăria Generală sau fac parte din rețeaua Ministerului Sănătății, spitalele nu își dezmint câteva din metehnele mizerabile și fundamentale, despre care ai putea zice că au rămas din vremea comunismului, dacă nu ar fi crescut astronomic abia … după 1990.

Un caz despre care s-a scris și s-a vorbit MULT MAI PUȚIN decât ar trebui este Spitalul Clinic de Urgență Sfantul Ioan din București. Ce se întâmplă, de fapt, acolo?

Conform propriei prezentări de pe site, spitalul Sf. Ioan își definește ca misiune asigurarea către pacienții săi a serviciilor de sănătate specifice în cel mai eficient mod posibil, concomitent cu promovarea și dezvoltarea cercetării știintifice de profil, precum și formarea de specialiști în patologiile tratate, având la bază o bogată tradiție și un personal universitar de înaltă ținută.

Mult spus și pompos. Mai rău. Departe de realitate. Foarte departe.

Ceva traditie ar exista, într-adevăr, spitalul fiind fondat in 1979. În prezent face parte din spitalele clinice afiliate UMF Carol Davila din București.

Fie și la o privire superficială oricine poate înțelege că, în ultimii ani, spitalul s-a aflat in centrul unor uriașe și multiple scandaluri. Unul foarte răsunator a fost anchetarea de către DNA a faptelor grave de corupție săvârșite de fostul manager, cunoscutul și până nu de mult respectatul profesor Alexandru Ciocâlteu,
împreuna cu directorul economic al spitalului, Petruta Lazăr, fost manager înaintea lui Ciocâlteu.

Alexandru Ciocâlteu este doctor in stiinte medicale din 1989 si a fost director al Spitalului clinic de urgenta „Sfantul Ioan” – Bucuresti, sef clinica nefrologie Spital Sf. Ioan, sef catedra nefrologie UMF Carol Davila.În perioada 1998 – 1999 a fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii, iar in perioada 1999 – 2000 presedinte CNAS.

Ce vreți mai multă „respectabilitate” decât atât?

Medicul Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Capitală, a fost condamnat definitiv în luna iunie 2017 de către Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, 510.000 lei.

Instanţa a mai dispus ca Alexandru Ciocâlteu să stea sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Iniţial, Tribunalul Bucureşti îl condamnase pe medic la trei ani cu executare în penitenciar. În acelaşi dosar, Petruţa Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic la acelaşi spital, a primit tot 4 ani cu suspendare pentru luare de mită, cu un termen de supraveghere de 6 ani.  Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile înaintate de Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, fiind desfiinţată sentinţa dată în ianuarie 2017 de Tribunalul Bucureşti, prin care cei doi medici primiseră 3 ani închisoare cu executare, respectiv 4 ani şi 8 luni cu executare, potrivit Agerpres. În schimb, instanţa a menţinut dispoziţia tribunalului privind confiscarea a câte 500.000 lei de la cei doi medici, reprezentând mita primită de aceştia, fiind menţinut sechestrul asigurator pe bunurile lor.

Sf. Ioan, INFERNUL pe Pământ. Nimeni nu a luat nicio măsură până acum

Gauri in tavane, pereti scorojiti si plini de igrasie, moloz, gandaci, paturi vechi si mizerie. Aceasta este inca radiografia multor spitale din mileniul III. Bucurestiul conduce detasat la cazurile de infectii intraspitalicesti, potrivit unor statistici efectuate de Ministerul Sanatatii. Chiar daca in unele dintre spitale este un amestec de nou si vechi, de gandaci si termopane, de paturi uzate si saloane de lux, impresia generala este ca spitalele sunt departe de a fi sigure si ca oricand cineva care intra in spital cu o boala se mai poate alege cu inca una, din cauza mizeriei.

Ultima experienta la Spitalul Sfantul Ioan impartasita de un fost pacient mi-a adus aminte iar de vremurile de trista amintire de dinainte de 1989. Si asta pentru ca managerul medical al unitatii Sf. Ioan este unul chiar din fruntea tarii, care ar trebui sa stie ca e vremea sa se intoarca si cu fata la electorat, adica la cei carora trebuie sa le aline suferinta. Este vorba de senatorul Alexandru Ciocalteu. Tocmai de aceea, ma gandesc ca rotatia la sefia unitatii medicale a unor sefi de clinici a facut ca doar o parte dintre vechile cladiri sa beneficieze de o „cosmetizare” adevarata si sa ofere conditii civilizate pacientilor confruntati ani la rand cu mizerie, gandaci si atmosfera degradanta. Fiecare director s-a batut sa aduca ceva bani si i-a investit acolo unde lucra ca medic.

Sunt corpuri din cladirea de la Sf. Ioan care arata dezolant. Peretii sunt prafuiti, scorojiti si cu igrasie pe la colturi, tamplaria e veche, din lemn, geamurile sunt murdare, iar in mozaicul de pe jos murdaria s-a depus strat peste strat. La etajul unu, pe hol, stau ingramadite vestiare vechi si rablagite, iar lumina chioara face peretii, de pe care straturile de vopsea se scorojesc, sa para si mai murdari. In capatul holului, vizavi de un salon, se afla un grup sanitar in care intri aplecand capul sa nu te loveasca mirosul naucitor. Totusi mirosul te loveste pentru ca la cele sase saloane cu cate opt paturi doar doua toalete din cele patru existente sunt accesibile. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe cele 40 de grade inregistrate saptamanile trecute, pacientii nu au beneficiat de nici un dus. „Ca sa nu-ti ajunga mirosurile la nas de la toalete, stai mai departe de usa”, imi spune pacientul care tocmai a fost pe la sectia de urologie-chirurgie si pe la nefrologie. Se pare ca seful de sectie, Petrisor Geavlete, este atat de sensibil, incat atunci cand acesta face vizita de dimineata nici o usa de la vreo toaleta nu sta deschisa de teama ca mirosurile sa nu ii provoace vreun disconfort acestuia. Asa ca, atata vreme cat dureaza vizita, pacientul se abtine de la necesitatile fiziologice.”

După Ciocâlteu, noua echipă de conducere AGAFIȚEI-GEAVLETE duce mai departe tradiția BATJOCURII, A MIZERIEI și a ILEGALITĂȚILOR DE TOT FELUL, dar nimeni nu vede. Sau nu vrea să vadă

Ceea ce ați citit înaintea subtitlului de mai sus scria, în 2007, jurnalista Cornelia Popescu, pe site-ul 9am.ro. Mai nimic nu s-a schimbat de atunci. Poate doar faptul că până și banii se dau în mod fraudulos către rezidenți, iar medicii își iau gradele profesionale și titlurile universitare în mod profund ILEGAL.

Vă prezentăm PE SCURT situația actuală, asupra căreia vom reveni mult mai pe larg.

Noua echipă de la conducerea spitalului, formata din managerul-jurist Robert Agafiței și directorul medical Bogdan Geavlete, nu este DELOC ocolită de scandaluri. DIMPOTRIVĂ. În iunie 2018, bloggerita Miriam Eugenia Soare a prezentat ,,conditiile de cosmar” pe care le-a gasit intr-o noapte de internare la Sfântul Ioan.

Evident că pe ștabii și Dumnezeii spitalului nu i-a interesat nici cât negru sub unghie. Ce, adică, se uită ei, DUMNEZEII din CERURI, la ce scrie o AMĂRÂTĂ DE PACIENTĂ, batjocorită și umilită într-o „rezervă„ ca un coș de gunoi ??

Mizerie de nedescris la Sf. Ioan, dar și salarii astronomice. Salvați-vă viața și banii, nu mergeți acolo! 

Exact ca în 2007, cu deosebirea că acum salariile medicilor și ale conducerii sunt ASTRONOMICE față de atunci și față de orice. Păi vedem chiar pe site.

OFICIAL LE MERGE EXTREM DE BINE – 12.200 ron un asistent de cercetare, 16.000 ron directorul medical, 17.520 managerul … dar și … până la 20.200 medicii primari, până la 8.900 rezidenții, între 12.000 și 20.200 medicii-șefi, până la 15.200 medicii specialiști, 3.000 zugravul și tâmplarii, 3.357 șoferii etc, etc. Salarii cam bune, orice ați spune. Iar toate astea FĂRĂ SPORURI și alte câștiguri arhicunoscute, mult mai mari decât bietele salarii de sute de milioane de lei vechi! 

Dar chiar și așa, MITA și ȘPAGA sunt mai în floare ca oricând, conform analizelor și monitorizării atente a unor organisme certificate și atestate internațional, după cum veți vedea mai jos.

Ca să îndrepte ceva din tot acest dezastru numit Spitalul Sf. Ioan, nu au făcu NIMIC nici Ponta, nici Cioloș și nici, evident, Dragnea, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă. Sperăm sincer ca va interveni LUDOVIC ORBAN. Dar parcă ne e cam teamă…

Tot la acest spital sunt și probleme mari legate de acordarea sporurilor pentru medicii rezidenti, sindicatul Promedica individualizând spitalul Sf. Ioan printre cele care in care conducerea unitatii spitalicesti practică o modalitate discriminatorie în acordarea sporurilor salariale ale rezidenților. Conducerea, adică Agafiței și Geavlete, primul nefiind medic, dar fiind înfiptt în funcții de manager de mulți, foarte mulți ani. Vom vedea curând.

Plicuri fără frontiere la Sf Ioan, dintotdeauna

Revenim și vă arătăm cum era, spre pildă, în anul de grație 2007 – dar suntem convinși că și mult mai înainte – și cum se scria despre Spitalul Sf. Ioan. ATENȚIE, SUMELE SUNT ÎN LEI VECHI.

Tarife preferentiale la Sf.Ioan. Pacientii internati la urologie-chirurgie, daca nu se plang de mizerie, sunt infricosati de tupeul asistentelor care aproape iti spun pe fata tariful care se practica. Pentru orice clisma, fiecare pacient trebuie sa cotizeze la buzunarul asistentei cu cate 50 de mii de lei. Apoi, daca este vorba de o clisma mai speciala, tariful creste la 150 de mii de lei. „Scorurile” cresc functie de dificultatea actiunii: 500.000 lei o ranestezie, cate 100.000 lei pentru asistentul de la chirurgie.

Si pentru ca saloanele de aproximativ 40 de metri patrati sunt adesea burdusite de pacienti nevoiti sa „convietuiasca” cate opt in salon, unii prefera sa scoata bani din buzunar pentru confortul lor. Asa ca daca este vorba cumva sa fie un pacient mai dificil care si-ar dori sa stea singur intr-o rezerva, ar trebui sa cotizeze functie de buna ori proasta dispozitie a celor din tura: daca esti pentru prima oara, ti se cere 1.500.000 pentru fiecare zi si daca ai deja ceva experienta, scazi pana la 500.000. „Oare ministrul Nicolaescu stie cum e sa iti astepti randul la operatie? Edilii nostri au fost internati macar o zi intr-un spital? Cunosc politicienii cat de umilit se simte pacientul daca nu are bani pentru atentiile zilnice catre asistente, brancardieri si asa mai departe”, se intreaba un pacient revoltat de conditiile de spitalizare.

MITĂ DE TOP și în 2018-2019, tot la Sf. Ioan, dezvăluiă în mod OFICIAL, dar și prin mărturii ZGUDUITOARE

Iată ce scrie, recent, pe manager.ro, un oacient care a avut nefericirea de a merge la Sf. Ioan. Apropo, salariile în sistemul medical erau deja mărite.

Zilele acestea am fost la spital pentru a vizita o ruda apropiata, aflata la reanimare. Familia mea a dat spagi atat de mari incat mi-a trecut prin cap, sincer va spun, ca daca voi fi vreodata bolnav grav, as dori sa „ma curat repede” pentru a nu ajunge sa stau cu saptamanile sau lunile prin spital si sa fiu o povara financiara pentru familie. Ce se intampla in spitalele romanesti este o combinatie de hotie, dezumanizare a personalului medical, grosolanie, lipsa de civilizatie, de compasiune si cersatorie. Un sistem mafiot care incepe de la poarta spitalului, de la paznic.

Bani luați cu japca de personalul medical, altfel plătiti cu salarii regești

Vorbind cu oamenii care asteptau pe holuri ca cei dragi sa iasa din operatie sau se aflau la reanimare, am aflat cat trebuie sa „cotizam” la personalul medical pentru ca ruda noastra sa aiba toate sansele la viata. Asistentii si infirmierii costa, la Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, 60 de lei pe tura. Fara acesti bani, sansele sa iesi cu bine din spital se reduc substantial. Vorba aia, nu te baga nimeni in seama. Doamna A. (o voi numi asa) mi-a spus ca sotul sau se afla de doua luni la reanimare si ca pana acum a dat 60 de lei in fiecare zi doar la asistente si infirmiere. Asta inseamna 1.800 de lei pe luna, mai mult decat salariul mediu pe economie in Romania! Inmultind cu doi, presupunem ca femeia a dat pana acum, la asistenti si infirmieri, 3.600 de lei! Tot aceasta domna mi-a povestit despre o femeie nevoiasa, care avea doar 5 lei, singurii sai bani. I-a bagat in buzunarul asistentei sefe. Cand a vazut ca sunt „doar” 5 lei, aceasta i-a aruncat banii pe pat si i-a spus: „Eu lucrez 12 ore aici!”. Am aflat si ca „pretul” nu scade dupa ce pacientul este mutat de la reanimare inapoi la salon. Suma ramane batuta in cuie: 10 lei pe cap de asistent sau infirmier pe tura. 

Sunt voci care sustin ca pacientii sunt de vina, pentru ca i-au invatat asa pe lucratorii din spitale. Aici este aceeasi intrebare: cine a fost primul, oul sau gaina? Cine este vinovat: pacientul ca a dat primul spaga sau angajatul din spital ca a cerut? Eu sunt ingaduitor. Stiu ca nu putem atinge un anumit nivel de civilizatie intr-un timp scurt. Insa condamn personalul din spitale pentru modul in care abuzeaza de spaga. Cred ca ar trebui sa se multumeasca cu mult mai putin si sa se mai uite si la oameni inainte de a intinde mana. Nu generalizez. Nu spun ca toti medicii, asistentii si infirmierii din spitale sunt asa. Sunt si exceptii. Eu stiu una. Am fost operat de urgenta la ganglioni si doctorul nu a vrut absolut niciun ban. Nici macar 50 de lei.  

O altfel de forma de cersetorie. Am mers cu sotia la spitalul Sf. Ioan cu o ora inainte sa se schimbe tura asistentelor. Pe cand sotia se afla in vizita in salonul de reanimare, una dintre noile asistente intrate pe tura de noapte a avut grija sa-i precizeze, sugestiv: „Eu sunt acum pe tura.” Bineinteles si-a facut treaba pe acolo si nu a plecat pana nu a primit spaga de 10 lei. Mai mult, daca nu dai banii, esti evacuat de urgenta din salonul de reanimare (si de pe hol daca nu sunt ore de vizita) si nu esti lasat nici macar sa bagi capul pe usa pentru a vedea daca ruda se simte bine. Apoi, noii infirmieri de pe tura, destul de nepasatori in primele momente cu ruda noastra, au devenit brusc numai lapte si miere dupa ce si-au primit „partea”.  

Acest flagel al spagii este atat de inradacinat in spitale incat cu greu va mai putea fi combatut.  Un al caz intalnit este cel al doamnei B., care a avut copilul bolnav si a stat cu el in spital un an. „Doar in primele doua-trei luni, spagile m-au costat circa 7.000 de lei”, mi-a spus ea.”

ATENȚIE. În septembrie anul acesta, topul mitei din spitale realizat de Anti-Bribery Synergy –un organism de certificare acreditat internațional și specializat in audit, evaluare si certificare a sistemelor de management anti-mită – situa Spitalul Sfantul Ioan pe locul 8 din cele 352 de spitale publice din Romania care au fost monitorizate de aceasta organizatie.

Titluri medicale FRAUDULOASE, pregătire de specialitate care tinde spre ZERO

Iar cel mai proaspăt scandal în care se regăsește spitalul Sfantul Ioan, aflat in desfășurare, îl reprezintă acuzațiile întemeiate de obținere frauduloasă a unor titluri medicale de către doi medici nefrologi de la Sf. Ioan: Ionel Alexandru Checheriță si Andrei Niculae. Publicația Libertatea a investigat și adus în atenție această situație, care s-a lăsat – deocamdată – doar cu o acțiune a Corpului de Control al Ministerului Sănătătii.

În aceste condiții putem să ne întrebăm dacă nu cumva și pregătirea medicală a acestor infractori în devenire nu tinde cumva spre ZERO. Păi altfel cum ar alerga după titluri frauduloase?

Dar ce rezultate să aibă această comisie când chiar seful Corpului de Control al MS, Constantin Dina. a fost sancționat de Universitatea Ovidius Constanța cu..retragerea titlului de conferențiar universitar ? ? ?

ARACIS a decis în cazul său că titlul academic de conferențiar i-ar fi fost acordat fără respectarea normelor.

ȘI FĂRĂ COMENTARII, am mai adăuga.

Un alt scandal ”marca Agafiței” . MEDIC de 38 de ani MORT în spital, ÎN TIMPUL GĂRZII. Accident de muncă, dar nicio problemă cu conducerea

„Adrian Fronea, medic primar ATI în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” Bucureşt, a fost găsit în stop cardio-respirator în cursul dimineţii de 6 martie 2018, în timpul programului de gardă.

Medicul efectua gărzi în cadrul spitalului conform programării lunare, aproximativ o gardă pe săptămână, în baza unui contract de gărzi.

În vârstă de 38 de ani, supraponderal, fumător, medicul Adrian Fronea nu era cunoscut cu patologie asociată.

În acest moment, organele abilitate desfăşoară o anchetă pentru stabilirea cauzelor decesului”, se arată, într-un comunicat al Spitalului Sf. Ioan.

Din primele informaţii, medicul, în vârstă de 38 de ani, a fost găsit de colegi fără suflare chiar în Camera de Gardă. Au fost nevoiţi să spargă uşa. 

În ciuda manevrelor de resuscitare, medicul anestezist nu a mai putut fi salvat. Conform unor surse agerpres.ro, medicul ar fi suferit un infarct.

Fiind considerat accident de muncă, inspectorii ITM au deschis o anchetă. Poliţiştii şi procurorii s-au prezentat la faţa locului pentru a efectua cercetări.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here