Ludovic Orban scoate rudele, pilele și amantele PSD din ministere! Primele nume „zburate”

0
3834

Așa cum era de așteptat, miniștrii Guvernului Orban s-au confruntat, marți, în prima zi de lucru, cu o uriașă structură de pile rude, amante și oameni de partid ai PSD, pe care trebuie să o destructureze, informează Digi24.

Prin ordonanță de urgență, pentru restructurarea Executivului, numărul de ministere va fi redus de la 24 la 16. Astfel, în 48 de ore, liberalii au fost obligați să găsească soluții pentru dispariția a 8 ministere, fiecare cu un aparat birocratic uriaș, încărcat masiv de fii și fiice, soți, soții, frați, surori, veri, nepoți, nepoate alte pile și mai ales amante ale greilor PSD, ba chiar și prietene ale amantelor, ca să fie ”tacâmul” complet.

Al doilea pas pe care îl vor face va fi marea operațiune de depesedizare, cea mai mare problemă a Executivului în acest moment. Din cei 18 consilieri de stat ai Vioricăi Dăncilă, au demisionat doar 4. Nici secretarii de stat nu se grăbesc să plece.

„Pprioritatea este pe moment depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”, a declarat pentru Digi24.ro premierul Ludovic Orban.

Există deja pe masa premierului un dosar cu peste 70 de pagini cu toți secretarii de stat, consilierii de stat, subsecretarii de stat, din aparatul central, din fiecare minister și agenție subordonată, oamenii numiți de PSD, la care va fi adăugat „inventarul” pe toată uriașa structură de rude, pile pesediste care ocupă aparatul de stat.

Ultimele acte semnate de Viorica Dăncilă au fost pentru numirea în funcții esențiale a unor oameni de casă ai Rovanei Plumb și ai lui Gabriel Oprea.

La Ministerul Sănătății s-au făcut pe ultima sută de metri numiri la conducerea spitalelor – inclusiv protejata lui Darius Vâlcov, Adriana Cotel, a fost numită manager la Spitalul Fundeni.

Ministrul demis al Transporturilor a schimbat 5 din 6 membri din CA CNAIR. Șeful cancelariei lui Dăncilă a fost numit pentru 4 ani la CNAIR.

Un ordin al ministrului demis al Dezvoltării, Daniel Suciu, a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Conform documentului, înainte să plece din minister, Daniel Suciu a stabilit componența comisiilor de concurs și a comisie de soluționare a contestațiilor.

Ludovic Orban și-a intrat bine de tot în rolul de premier și a anunțat o curățenie de toamnă prin ministere! Noul șef al Executivului le-a solicitat miniștrilor să facă o analiză foarte riguroasă în fiecare minister și instituție din subordine. Mai mult de atât, acesta a anunţat că toți oamenii numiți politic de către fostul Guvern vor fi dați afară şi a adăugat că aşteaptă să facă „febră musculară de la semnat decizii de demitere”.

Ludovic Orban, curățenie de toamnă prin ministere!

„Este foarte important să curățăm instituțiile publice de toți cei care nu și-au exercitat corect funcțiile de demnitate publică și care nu și-au făcut treaba cum trebuie. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor de stat, consilierilor generali și a celorlalte categorii de funcții care depinde de ministru și de premier.

Vreau asta pentru că trebuie să readucem demnitatea în funcțiile publice și să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat, ieri, niște decizii: băiatul lui…, băiatul lui, băiatul lui …, dar se vor vedea foarte clar când vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a spus Ludovic Orban, în ședința de Guvern, una la care a participat și președintele României, Klaus Iohannis.

„Aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere”

Trebuie specificat că în Monitorul Oficial au fost publicate mai multe demisii din Guvern, după instalarea noului Executiv. Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase a demisionat din funcția de consilier onorific, iar Tudor Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a demisionat şi el din funcția de secretar de stat. ”Eu respir uşurat că avem un nou Guuvern dispus să se implice pentur rezoolvarea problenenlor ţării.

Mai mult. Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că va semna decizia prin care îl va elibera din funcție pe Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale pentru Prognoză. Ghizdeanu, în funcție de peste 18 ani, din perioada guvernului Adrian Năstase, a fost un om – cheie în politicile economice ale PSD, fiind utilizat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov pentru a derula proiecte precum Fondul de Dezvoltare și Investiții sau realizarea de parteneriate public-privat.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este în funcție din 2000 și s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here