Fără precedent: două trenuri au deraiat într-o zi. Directorul CFR Călători: ”Nu au fost evenimente deosebite. M-ați trezit din somn”!

0
299

Două trenuri de călători au deraiat, sâmbătă, la interval de câteva ore, în Arad și în Brașov, iar directorul general CFR Călători, Leon Bărbulescu, contactat de Antena 3, a spus că nu au fost evenimente deosebite și că reporterul l-a trezit din somn. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că Bărbulescu trebuie să se odihnească, dar nu pe banii CFR și cere schimbarea managementului companiei.

Dialogul dintre directorul general al CFR Călători şi jurnalist:

Leon Bărbulescu: Noi nu avem la momentul ăsta o cauză exactă. În ambele situații, nu cred că e vorba de locomotivă, dar nu mă pot pronunța acum. Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit.

Reporter: Au loc din ce în ce mai multe incidente.

Leon Bărbulescu: Când ați constatat? Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine…

Reporter: Să nu fie rău…

Leon Bărbulescu: Da, să nu fie rău. Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn.

În replică, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, duminică, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că va avea luni discuții cu președintele Consiliului de Administrație de la CFR Călători pentru schimbarea managementului companiei, care să îl lase pe Leon Bărbulescu să se odihnească în continuare.

„Sunt convins că, fără ca eu să am vreo ingerință, cei din Consiliul de administrație de la CFR Călători îl vot lăsa pe domnul director să se odihnească în continuare, dar nu pe banii de la CFR Călători și în cursul zilei de mâine o să vreau să am și eu o discuție cu reprezentantul Adunării generale în CFR Călători și cu președintele CA și să vină cu modificarea de urgență în ce înseamnă managementul de la CFR Călători. Nu mi-a venit să cred reacția, dânsul trebuia să vină cu lucruri clarificatoare legate de aceste incidente și nu să fie trezit din somn. Drept urmare, eu sunt convins că trebuie să se odihnească, dar nu pe banii de la CFR Călători”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai spus că sâmbătă s-a comunicat dezastruos.

„Eu ieri eram în Ministerul Transporturilor, am chemat secretarul de stat, s-a constituit o comisiei care investighează cauzele accidentului, mă așteptam ca domnul Bărbulescu asta să comunice”, a mai spus Cuc.

Leon Bărbulescu a fost numit director general al CFR Călători în 21 martie 2018. (foto pressalert.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here