Trăirile feminității. Te-am visat! Nu te văd, dar te-am visat

0
455

Te-am visat!

Adesea ne întrebăm de ce visăm pe cineva cu care nu am mai păstrat legătura, cu care nu am mai schimbat de mult nicio vorbă sau privire.

Ei bine, eu cred că visele astea sunt întâlniri ale sufletelor rănite, ale unor suflete în care, din nefericire, uneori, orgoliul îndepărtează orice șansă de iubire sau fericire.

Cred cu tărie că (aproape) tot ceea ce nu putem spune sau face în realitate ajungem să transpunem în această lume mistică a visului. Visăm persoanele dragi care acum ceva timp ne așezau un zâmbet sincer și cald pe chip și ne bucurau sufletele cum nimeni nu o făcea.

Visele pot fi doar ficțiune, ceva ce dimineața, când auzim alarma deșteptării, totul dispare ca un fum și rămânem doar cu realitatea frustă. Doar noi și ea, realitatea frustă, oricât ar fi de stranie sau chiar urâtă uneori.

Mi s-a întâmplat adesea să nu vreau să mă mai trezesc la realitate, pentru că în vis aveam iubirea pe care mi-o doream cu ardoare, aveam persoanele dragi alături, aveam fericire și împlinire, dar, implacabil, odată ce mă trezeam totul dispărea.

Chiar și așa, visele mi-au vindecat de multe ori sufletul.

Cum astfel? Aducându-mi pacea când dorul îmi îneca sufletul și mintea.

Când adormeam plângând și doar ele, visele, îmi risipeau lacrimile.

Dacă ar fi să aleg, aș alege să visez mereu pentru că viața fără vise e ca un suflet fără iubire.

Suntem ființe pe care – chiar dacă e greu de crezut – singurele lucruri ce le mai pot salva în prezent sunt visele și iubirea.

Chiar dacă ele ne lipsesc uneori, mereu apar. Mereu reapar. E șansa noastră.

NOTA REDACȚIEI: GEORGELIA STOICA are 18 ani și jumătate, s-a născut pe 14 noiembrie 2003 la Comănești și a făcut școala în Dărmănești, județul Bacău .După aproape 2 ani de publicistică, Georgeliei Stoica i se traduc deja materialele în mai multe limbi străine de largă circulație, cum ar fi engleza, franceza, italiana sau spaniola. Georgelia Stoica a devenit campioană europeană  la canotaj dublu rame (j), titlu cucerit la Munchen, Germania în septembrie 2021, împreună cu colega sa Cosmina Dram, după ce cu un an în urmă fusese vicecampioană continentală, la Belgrad, într-o altă barcă a României, aceea de patru rame. Revenind la 2021, o nouă performanță de excepție s-a materializat în aceea că Georgelia Stoica a devenit Finalistă a Campionatului Mondial (j) la dublu rame, probă la care a urcat între primele cele mai valoroase 5 echipaje ale lumii. În aceeași competiție, barca României, cu Georgelia Stoica în componență, a REALIZAT AL 3-lea TIMP general AL CAMPIONATULUI MONDIAL 2021! În același timp, autoarea rândurilor de mai sus este multiplă campioană și medaliată a României, atât la probele pe apă ale canotajului, cât și la foarte dificilele probe indoor, de ergometru. Toate acestea nu sunt însă nici pe departe singurele ei merite și realizări. În aprilie 2021, în paralel cu viața și munca dedicate din plin canotajului, în condiții foarte exigente de efort, de permanent sacrificiu sportiv și personal, Georgelia Stoica a debutat în presă ca editorialist, redactor de știri și autor de eseuri – fără să abuzeze deloc de zona sportului, pe care ar avea motive să o abordeze ca specialist și profesionist. Campioană europeană fiind, Georgelia Stoica scrie cu pasiune și ușurință materiale de autentică valoare introspectivă, dar și socială, informațională și literară. Opiniile, consemnările, eseurile și articolele semnate ”GEORGELIA STOICA” denotă o fină cunoaștere a psihologiei umane. Astfel, creațiile care îi poartă semnătura ajung, pe zi ce trece, să fie din ce în ce mai apreciate și mai căutate de publicul larg, în diverse medii de presă tipărită și on-line, redacția noastră fiind doar una dintre cele care se consideră realmente onorate de colaborarea cu Omul de litere și Scriitorul în devenire care este Georgelia Stoica, în acest moment și CAMPIOANĂ EUROPEANĂ la canotaj.  Creațiile autoarei sunt aidoma unor picturi fine, cu tușe discrete de acuarelă, dar pline de profunzime și delicatețe. GEORGELIA STOICA ne arată cu fiecare zi tot mai multă sensibilitate și maturitate, alături de un talent cu totul aparte, pășind pe căi elegante, imprevizibile și spectaculoase de introspecție și analiză a spirituluiși psihicului uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here