ANTE SCRIPTUM. Înainte de a prezenta materialul care urmează, e foarte important de învățat un lucru, chiar dacă (pe moment) pare greu de acceptat. Așadar, citiți și rețineți, până nu va fi prea tîrziu: da, coronavirusul există, acum e unul nou, mai rebel. Au existat și altele, de sute și mii de ani. Noul coronavirus și pandemia reprezintă o problemă serioasă. Dar marea, adevărata și cea mai serioasă problemă nu e pandemia. Ci criza, care mocnea de mult. Așadar, cum spune titlul, nu pandemia a creat criza, ci criza a creat pandemia.
Previziunile pentru ce va urma, pe plan intern (România), european și mondial, nu sunt deloc liniștitoare. Dimpotrivă.
O analiză care, dacă ar conține fie și numai 30 la sută adevăr (dar, fiți ”fără grijă”, conține mai mult), ar trebui să fie extrem de îngrijorătoare, găsim pe capital.ro, sub semnătura unui experimentat jurnalist, Sorin Roșca Stănescu.
Ar fi MULTE, FOARTE MULTE de spus. Dar cel mai bine ar fi să citiți, titlul materialului fiind ”Vine mama crizelor! Planeta intră într-un haos fără precedent în istorie”:
”Întrebarea este nu dacă vine. Și nici când vine. Și nici cât de puternică va fi. Adevărata provocare este să știm din timp din ce direcție ne va lovi mama crizelor. Fix în anul în care cel mai iresponsabil ministru al Finanțelor din istoria României, Florin Cîțu se jură că România se va desfăta într-un boom economic. Să încercăm, cu modestele noastre cunoștințe, să răspundem la cea mai importantă întrebare a momentului.
Criza economică mondială, ce mai gravă din ultima sută de ani, nu este generată, așa cum se spune, de pandemie. Ci doar amplificată. Și accelerată. Pentru că semnalele colapsului care urmează veneau din toate direcțiile, anterior invaziei coronavirusului. Existau semnale din ce în ce mai serioase de alarmă și în China, și în Statele Unite, și în Federația Rusă și în Germania, care este până una alta principalul motor de dezvoltare al Europei.!
Citiți întregul material la:
https://www.capital.ro/vine-mama-crizelor-planeta-intra-intr-un-haos-fara-precedent-in-istorie.html