PNL, prin Tătaru, anunță prelungirea stării de alertă DUPĂ 15 iunie. Se știa din aprilie: ”Vom trăi cu Covidul și în următorii 2 ani”. Vedeți cifrele

2
13526

După starea de urgență, România a intrat din 15 mai în stare de alertă, pentru 30 de zile. Pe 15 iunie, starea de alertă se termină și odată cu ea toate restricțiile și amenzile ar fi trebuit să dispară.

Se vede însă treaba că o stare de normalitate nu mai e posibilă. Deși în mod normal ar putea și ar trebui să fie.

Că e DE URGENȚĂ sau DE ALERTĂ, PNL-ul aflat la guvernare s-a obișnuit cu ”stările” și pare a nu mai dori să iasă la ele.

Astfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică seara, la B1TV, că este greu de crezut că din 15 iunie va fi libertate totală și că în opinia sa va fi prelungită starea de alertă. „Nu cred că situația va fi astfel încât să nu prelungim starea de alertă”, a spus ministrul. El a precizat că se bazează pe numărul de cazuri noi care apar zilnic și că „încă apar focare noi, ca la spitalul din Slatina”, a declarat Nelu Tătaru.

…Dar acelea sunt focare izolate, care ar putea fi ținute în frâu, domnule ministru! Nu trebuie să sufere un popor întreg pentru câte 4-5 cazuri care apar, te miri cum, pe ici-pe colo, dar mai ales prin spitale.

Să vedem însă cum e cu numărul și mai ales cu PROCENTUL de cazuri noi care apar. Iată ce scrie curentul.ro pe 5 iunie: https://www.curentul.info/actualitate/tataru-seamana-panica-sa-culeaga-putere-folosind-numarul-de-infectati-desi-numarul-de-teste-s-a-triplat/ , adică ”Tătaru seamănă panică să culeagă putere folosind numărul de infectați deși numărul de teste s-a triplat” (titlul articolului de pe curentul.ro). Vedeți acolo cum, de fapt, coeficientul dat de raportul NUMĂR DE POZITIVI / NUMĂR DE TESTE a scăzut, lucru care nu a fost scos în evidență de oficialități, dar nici de ”presa miluită”, cum spune Ion Cristoiu!

De fapt, pare să nici nu mai conteze câte cazuri pozitive la numărul de teste sunt sau vor mai fi, adică nu mai contează dacă, totuși, RĂSPÂNDIREA CORONAVIRUSULUI se reduce. Important este ca unii sau alții să stea călare pe situație.

Totul se știa încă din aprilie. Iată ce spunea același infailibil Tătaru în aprilie, citiți aici: https://romania.europalibera.org/a/tataru-sa-ne-obisnuim-ca-vom-trai-cu-coronavirusul-si-in-urmatorii-doi-ani/30569393.html, adică materialul intitulat ”Tătaru: să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani”. Nu e limpede? E suficient de limpede!

Așadar, lucrurile sunt clare. Posibil să rămânem, iată, încă doi ani, fie în stare de URGENȚĂ, fie de ALERTĂ, oricum, o stare care să dea Guvernului PNL puteri mult sporite.

Revenind la numărul și procentul REAL de cazuri pozitive, iată-le pe scurt:

Pe data de 1 iunie au fost realizate 4055 de teste dintre care 141 au fost pozitive, adică 3,48% pe 2 iunie au fost realizate 5561 de teste cu 119 pozitive, respectiv 2,14% iar pe 3 iunie 10592 teste cu 152 pozitive, reprezentând 1,44%.

Data de 4 iunie a adus 13.448 de teste cu 238 pozitive, ceea ce reprezintă doar 1,77 procent de pozitivitate din totalul testelor. Nu pare a fi foarte mult. Dar totuși vom rămâne în starea de alertă.

Așa ar trebui să ne prezinte PNL și Tătaru situația dacă nu ar fi ahtiați după putere, nu să ne spună că au crescut cazurile de la … 119 la 238 !

2 COMENTARII

  1. Sa ne spuna domnii care se ocupa, in exces,de o boala oarecare asa zisul COVIDAȘ, cate cazuri de imbolnavire au fost pana acum sau cate decese au fost din cauza altor boli pana acum.O sa vedeti ca asa numitul COVIDAȘ e printre ultimele locuri.Este o boala oarecare ridicata la nivel inalt de parca e sfarsitul lumii! Terminati cu prostiile!!!!Lumea e satula de toata mascarada asta!!!!
    Au uitat ca mai sunt boli asa zis incurabile!Nu mai moare nimeni din cauza altor boli?
    Covidaș e rege?
    Sa auzim numai de bine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here