Iohannis la Casa Albă! Trump, anunțul anului: Susțin eliminarea vizelor pentru români! Iohannis face o treabă bună

0
198

Într-un comunicat al Casei Albe de marți, după primirea președintelui Klaus Iohannis, Donald Trump afirmă că viitorul relației dintre România și Statele Unite ale Americii este unul foarte luminos.

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere de 30 de minute cu Donald Trump, în Biroul Oval.

După întrevedere, Donald Trump a afimat că va susține eforturile de eliminare a vizelor pentru români. De asemenea, Trump a apreciat că președintele Iohannis face o treabă bună, că SUA au o relaţie bună cu România, iar în America trăieşte o comunitate mare de români, care este apreciată.

Întrebat de jurnalişti, la oportunităţile de imagini de la începutul întâlnirii, dacă va veni în România, preşedintele american a răspuns: „Mi-ar plăcea”.

A doua vizită a lui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii debutează la ora 21:00 (ora României) o dată cu sosirea la Casa Albă și primirea de către preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Potrivit CNN, cei doi lideri vor aborda subiecte referitoare la coooperarea în domeniul energiei, enerigiei, dar vor fi abordate și subiecte privind justiția.

Vizita lui Klaus Iohannis, potrivit unui oficial americat citat de CNN, marchează 30 de ani de la căderea comunismului și 15 ani de la aderarea României la NATO.

Potrivit agendei publice a președintelui, după ce Klaus Iohannis va semna în cartea de onoare, sunt prevăzute convorbiri tete-a-tete ale celor doi preşedinţi, urmate de discuţii cu participarea membrilor delegaţiilor oficiale.

Preşedintele a informat că va readuce în discuţia cu preşedintele Trump chestiunea vizelor pentru români.

„O să readuc în discuţie şi tehnicienii să caute soluţii. Ca preşedinte al României, doresc să pun problema pe masă”, a arătat Iohannis referitor la programul Visa Waiver.

Şeful statului a indicat că doreşte să discute cu preşedintele american şi despre efectivele de militari americani din România, precizând că ţara noastră are posibilitatea de a găzdui mai mulţi militari din SUA.

Preşedintele Iohannis a menţionat că va reitera invitaţia adresată lui Donald Trump de a vizita România,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here